Hrvatska nadigrala Grčku i petim mjestom na Euru izborila plasman na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska nadigrala Grčku i petim mjestom na Euru izborila plasman na Svjetsko prvenstvo

Foto: Hina

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija zauzela je peto mjesto na Europskom prvenstvu u Budimpešti, te je izborila izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kazanu 11:7 (2:3, 3:0, 3:2, 3:2) pobjedom protiv Grčke.

Do pobjede koja ih je oslobodlia svih briga oko plasmana na SP hrvatski su reprezentativci došli iako su čitavu utakmicu igrali bez kažnjenog Bušlje, a gotovo čitavo drugo poluvrijeme i bez Dobuda koji je u drugoj minuti treće četvrtine dobio crveni karton.
 
Usporen ulazak Hrvata, odluka u trečoj četvrtini
 
Hrvatska je usporeno ušla u susret protiv Grčke, pogotovo u fazi obrane, te na polovici prve četvrtine bilo 2:0 za Grčku. Ipak, u drugoj četvrtini obrana na čelu s odličnim Pavićem na vratina je "proradila" i Hrvatska je s tri neodgovorena pogotka preuzela kontrolu rezultata.
 
Susret je praktički bio riješen početkom treće četvrtine kada je Hrvatska s dva gola s igračem više stigla do prednosti od 7:3. Tijekom 15 i pol minuta, od 2:47 minuta prije kraja prve, do 3:18 minuta prije kraja treće četvrtine Hrvatska nije primila niti jedan gol, a pritom ih je postigla čak šest.
 
Do kraja utakmice Grčka je u tri navrata uspijevala smanjiti na dva razilke (7:5, 8:6, 9:7), ali bliže od toga nije mogla.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska - Grčka 11:7 (2:3, 3:0, 3:2, 3:2)
 
Hrvatska: Pavić, Bukić 1, Milaković, Lončar 1, Joković 3, Buljubašić, Muslim 2, Sukno 3, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijač
 
Grčka: Tsalkanis, Mylonakis, Dervisis, Tigkas, Fountoulis 3, Pontikeas, Afroudakis, Delakas, Mourikis, Kolomvos 2, Gounas 1, Vlachopoulos 1, Galanopoulos
 
Peterci: Hrvatska -, Grčka -
 
Realizacija igrača više: Hrvatska 6/11, Grčka 3/11
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara