Hrvatska se izborila za "šahovnicu"! SP otvaramo u dresovima koje prepoznaje cijeli svijet

Foto: Hina 

NAKON što je FIFA inicijalno Hrvatskoj odredila pričuvni plavi dres za otvaranje Svjetskog prvenstva, HNS se uspio izboriti da u jednom od najgledanijih događaja 2014. godine Hrvatska nastupa u prepoznatljivom dresu sa šahovnicom!

U službenom dopisu glavnom tajniku Fife, Jérômeu Valckeu, predsjednik HNS-a Davor Šuker iznio je niz argumenata za promjenu odluke, naglasivši pritom sljedeće: "Vjerujem da ste svjesni kako su naši 'kvadratići' poznati i prepoznatljivi u cijelom svijetu te bi nam puno značilo kada bismo u tako značajnoj utakmici mogli igrati u svojem prvom dresu."

Valcke je u telefonskom razgovoru potvrdio predsjedniku Šukeru kako je molba HNS-a uvažena te je Hrvatskoj odobreno zaigrati u prvoj garnituri u Sao Paulu 12. lipnja.  Na otvaranju SP-a tako ćemo vidjeti dresove koji su među najprepoznatljivijima na svijetu - žuti Brazila i crveno-bijeli Hrvatske.

Vrijeme je za rušenje tradicije  

Hrvatska će i u preostale dvije utakmice u skupini nastupati u "kvadratićima", s tom razlikom da će protiv Kameruna imati plave čarape, a protiv Meksika bijele. Protivnici Hrvatske, Kamerun i Meksiko, nastupit će u svojim zelenim dresovima.

Hrvatska je velike pobjede tradicionalno bilježila u plavoj garnituri dresova (Engleska, Njemačka, Turska..), no vrijeme je da se i ta tradicija sruši. I to na otvaranju SP-a u Sao Paolu.  

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara