Hrvatske kadetkinje osvojile medalje na prvom SP-u

Foto: Hina

HRVATSKE taekwondašice Paola Strešćek i Ana Taslak osvojile su srebrno i brončano odličje na Svjetskom kadetskom prvenstvu u azerbejdžanskom Bakuu.

Na prvom svjetskom kadetskom prvenstvu u povijesti Paola Strešćek iz Jastreba je osvojila srebro u kategoriji do 41 kilograma. Paola je upisala četiri pobjede protiv Jordanke Makanay, Palestinke Saqr, Bjeloruskinje Sauluk i Ruskinje Izmailove, a u finalu je s 6-2 izgubila od predstavnice Tajvana Jeih Die.

Ana Taslak iz splitskog Marjana je prošlogodišnjem naslovu europske prvakinje dodala i brončanu medalju na svjetskom prvenstvu. Nakon tri uvjerljive pobjede uz ukupni omjer bodova 39-6 protiv domaće predstavnice Isayeve, Meksikanke Munoz i Amerikanke Weber u polufinalnom srazu zaustavila ju je Turkinja Yilmaz.

Na tatami u Bakuu su izašla još četiri hrvatska predstavnika, ali su Laura Glasnović i Martin Putak zaustavljeni nakon dvije pobjede, a Rino Marković i Marko Golubić u svojem prvom susretu na prvenstvu.

Nakon svjetskog juniorskog prvenstva gdje su naslove svjetskih prvakinja osvojile Ivana Babić iz Marjana i Matea Jelić iz Div Knina te fantastičnog nastupa na seniorskom prvenstvu Europe gdje je Hrvatska uzela čak šest odličja, uz zlatne Anu i Luciju Zaninović i Ivu Radoš, Hrvatska je i na kadetskoj smotri pokazala da ima na koga računati u budućnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara