Hrvatske vladarice svjetske atletike sletjele u Ameriku za novi lov na dijamante: Perković i Šimić u Eugeneu

Hrvatske vladarice svjetske atletike sletjele u Ameriku za novi lov na dijamante: Perković i Šimić u Eugeneu

Foto: Guliver Image/Getty Images

SANDRA PERKOVIĆ i Ana Šimić doputovale su u SAD, gdje ih u Eugeneu ovog vikenda očekuje nastup na mitingu Dijamantne lige.

Perković u disku i Šimić u visu ostvarile su pobjede na prošlom natjecanju Dijamantne lige u Šangaju, a potvrdu dobre forme tražit će i u Eugeneu. Perković je u Kini bacila svoj rekord, a najavila je i da je u SAD-u spremna za velike stvari.
 
"Let je bio malo iscrpljujući ali sam se stigla naspavati. Osjećam se odlično, spremna sam za velike stvari, a samo se nadam da Šangaj nije ostavio puno traga na mome tijelu. Dobro smo trenirali, nismo se baš štedili jer me u Eugeneu čeka jaka konkurencija. Došla je i Nijemica Nadine Muller koja ove godine ima blizu 68 metara, svjetska doprvakinja Francuskinja Michon i Julia Fisher - sve su to vrhunske bacačice. Rekord stadiona je u mojim rukama, ali bilo bi ga lijepo popraviti", kazala je Perković, koja nastupa u petak kasno navečer po hrvatskome vremenu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ana Šimić je imala tjedan iz snova u Kini s dvije pobjede u Šangaju i Pekingu.
 
"Imali smo dosta muke s vizom jer sam za ovo natjecanje prijavljena u zadnji tren. Opuštena sam i željna visina, spremna sam dati sve od sebe.Konkurencija je strašna, ali mozda mi to bude dobar motiv za let preko 195 cm i više", izjavila je Ana Šimić.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara