Hrvatski All-Star u Rijeci: Ukić i Rozić predvode Sjever, pet Zadrana u momčadi Juga

Hrvatski All-Star u Rijeci: Ukić i Rozić predvode Sjever, pet Zadrana u momčadi Juga

Foto: Hina

HRVATSKI košarkaški savez objavio je imena igrača koji će nastupiti na 22. hrvatskoj All-Star utakmici 21. veljače u Rijeci.

U tradicionalnoj utakmici snage će odmjeriti momčadi Sjevera i Juga. Sjever će voditi s klupe treneri Cedevite i Zagreba Jasmin Repeša i Danijel Jusup, a Jug treneri Zadra i Kvarnera 2010 Ante Nazor i Marijan Mance.

Ekipu Sjevera činit će po četiri igrača Cibone i Cedevite, među kojima je i nekoliko reprezentativaca, a uz njih su i Luka Božić iz Zagreba, Roko Rogić iz KK Gorica, Petar Marić iz KK Zabok te Aljoša Šarac iz KK Osijek. U rezervi su Cedevitini Marko Arapović i Karlo Žganec.

Za ekipu Juga igrat će čak pet igrača Zadra, jedinog dalmatinskog kluba u regionalnoj ligi, a ostali dolaze iz Jollyja, Kvarnera, Kaštela, Alkara, Šibenika i KK Split.

Drakšić: HKS želi dignuti košarku u Rijeci na viši nivo

Iz Rijeke su već danas najavili kako će napraviti košarkaški spektakl o kojem će se dugo govoriti.

"Moram reći da smo izuzetno sretni da je All-Star opet u Rijeci", rekao je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić. 
 
"Hrvatski košarkaški savez ima jednu politiku da organizira ovakve revijalne utakmice, a i druge utakmice na reprezentativnom nivou u mjestima gdje želimo da nam košarka bude na višoj razini. Grad Rijeka, odnosno Košarkaški klub Kvarner 2010 su sigurno na tom putu, na toj karti HKS-a. U ovoj regiji želimo dignuti košarku na još jedan viši nivo. Znamo da smo u povijesti imali puno reprezentativaca i velikih igrača s ovog prostora i upravo to želimo da ponovno zaživi", dodao je Drakšić.


Igor Načinović, pročelnik Odjela za sport grada Rijeke: "Ovo je još jedno priznanje našem gradu. Zahvalio bih se HKS-u što je našem klubu Kvarner 2010, odnosno gradu Rijeci povjerio organizaciju ovako jedne atraktivne utakmice. Očekujem da će se publika odazvati u velikom broju. Ovo je još jedno priznanje našem gradu, drago mi je da smo prepoznati u Hrvatskoj kao grad koji jako puno ulaže u sport", rekao je pročelnik Načinović.
Utakmica se u Rijeci igra 21. veljače od 17 sati.

Program kreće s Kids' Dayom od 9:00 do 11:00 sati, pozvana su sva djeca koja žele isprobati kako je to trenirati košarku. Od 15:00 do 16:00 sati organizirana je utakmica dječaka rođenih 2001. i mlađih između Grada Rijeke i selekcije Primorsko-goranske županije. Sva ta djeca će imati besplatan ulaz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara