Hrvatski i srpski navijači dogovorili prijateljsku utakmicu, HNS se ogradio!

Foto: Ronald Goršić / Cropix

HRVATSKI nogometni savez izdao je priopćenje nakon što su njegovi čelnici doznali za navodnu utakmicu među hrvatskim i srpskim navijačima.

Kako je gostovanje navijača na utakmici Srbije i Hrvatske u petak zabranjeno, HNS se ogradio od najavljenog događaja.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cjelosti:

"Danas smo dobili informaciju kako predstavnici udruge  „Korak ispred“ namjeravaju u petak u Beogradu odigrati prijateljsku utakmicu s članovima fan kluba „Orlovi“ i prisustvovati utakmici Srbija – Hrvatska.

Hrvatski nogometni savez se u potpunosti ograđuje od ove utakmice s kojom nije bio upoznat i kojoj ne može dati podršku sukladno potpisanom protokolu između HNS-a i FSS-a. Hrvatski nogometni savez poštovao je svaki detalj dogovora između dva Saveza koji uključuje nedolazak gostujućih navijača na utakmice između Hrvatske i Srbije, a koji je postignut kako bi se izbjegle bilo kakve mogućnosti sukoba navijača dviju reprezentacija ili sigurnosno rizične situacije za oganizaciju utakmice.

U organizaciji HNS-a u Beograd neće putovati niti jedan navijač izvan službene delegacije, kao što je bio slučaj i s reprezentacijom Srbije u Zagrebu, niti su za njih osigurane ulaznice preko HNS-a.
"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara