Hrvoje Maleš na sudu: Dao sam Širiću "božićnicu" umotanu u novine! Želio sam spasiti svoj Hajduk!

Hrvoje Maleš na sudu: Dao sam Širiću "božićnicu" umotanu u novine! Želio sam spasiti svoj Hajduk!

Foto: HINA

HRVOJE MALEŠ, bivši predsjednik Hajduka, svjedoči na Županijskom sudu na suđenju dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Željka Širića koji je pod optužnicom za primanje mita za pošteno suđenje, zajedno s Nevenom Šprajcerom i Stjepanom Djedovićem. 

Maleš je krunski svjedok u istrazi protiv Širića budući da mu je prije dvije godine kao prikriveni istražitelj platio 30 tisuća eura za "pošteno suđenje".

"Šupraha me je poslao Širiću"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je stalno imao loše suđenje. Meni je kao predsjedniku to bilo jasno i stalno sam ukazivao na to. Nakon utakmice sa Zadrom gdje smo grubo oštećeni razgovarao sam sa Alojzijom Šuprahom, požalio sam se na suđenje, a on mi je rekao nađi se sa Širićem da to riješiš", rekao je Maleš, javljaju Indexovi novinari sa suda.

"Sa Širićem sam se prvi put našao na putu u Krapinske toplice gdje se održavao sudački seminar. Požalio sam mu se da je Hajduk oštećen, a on mi je rekao `'veliki klub, veliki predsjednik, velike obveze´. Koje obveze, pitao sam ga, a on mi je rekao da Hajduk duguje velike novce od bivših uprava. Rekao mi je da je Hajdukov dug prema njemu 85 tisuća eura, a na sljedećem razgovoru da je dug deset tisuća eura veći. Razgovarao sam s ljudima iz bivši uprava no nitko nije znao za taj dug", izjavio je Maleš i opisao kako je stupio u kontakt sa USKOK-om.

"Milo Nižetić, sportski direktor Hajduka, rekao mi je da moramo riješiti taj dug jer ćemo imati problema. Kasnije mi je Nižetić poslao SMS poruku: Na utakmici sam, Širkan je tu, hoće kontakt s tobom. Širić je tražio `božićnicu´ - da mu se plati dug jer dolazi proljeće i da nas više neće moći štititi. Nakon te večeri sam se obratio USKOK-u. Rekao sam im u kakvoj sam situaciji. Htio sam zaštititi Hajduk, nisam se borio protiv ljudi nego protiv sustava. Bio sam razočaran i htio sam nešto promijeniti kako u Hajduku tako i u Savezu", rekao je bivši predsjednik "Bijelih" koji je poručio kako je on pouzdanik, a ne pokajnik.

"Pristao sam dragovoljno biti pouzdanik. Nisam nikakav pokajnik, samo sam se borio za svoj klub. Kao pouzdanik sam se našao sa Širićem u hotelu Konzul u Splitu i rekao sam Širiću da mogu nabaviti 25 ili 30 tisuća eura do Božića. Našli smo se u Zagrebu, došao je Stjepan Dedović, a zatim i Širić. Dao sam novac tako što ga stavio u novine i ubacio na stražnje sjedalo Djedovićevog vozila."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara