I ovog listopada Medvjedi nose ružičasto!

Screenshot: YouTube

LISTOPAD je mjesec koji je u cijelom svijetu posvećen borbi protiv raka dojke, zloćudne bolesti od koje godišnje obolijeva veliki broj žena svih životnih dobi. U Hrvatskoj se kao i u svijetu, zahvaljujući brojnim Udrugama i Inicijativama, tijekom listopada provodi niz aktivacija, projekata i edukacijskih programa s namjerom da se kod žena probudi svijest o brizi za vlastito zdravlje i o prevencije zloćudne i kronične bolesti kao što je upravo rak dojke.

Kampanji "Ružičasti listopad" i ove su se godine, već drugu zaredom, pridružili i hokejaši Medveščaka. Ovogodišnja akcija Medvjeda isključivo je informativnog i edukativnog karaktera. U znak podrške svojim navijačicama i s namjerom da ih podsjete na važnost redovitih pregleda i prevencije oboljenja, Medvjedi će tijekom mjeseca listopada na svim utakmicama KHL prvenstva na službenim klupskim dresovima imati ušivene ružičaste vrpce. Naime, ružičasta vrpca je simbol kampanje kojom se u cijelom svijetu obilježava međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Usto Medvjedi će tijekom Ružičastog listopada sudjelovati u brojnim informativnim i edukativnim akcijama. Medveščakov glasnogovornik ovosezonske kampanje "Ružičasti listopad" je napadač Ryan Vesce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najmanje kako možemo pomoći našim navijačicama jer ne priznajemo činjenicu da je bolest jača od svih nas! Mi ćemo se boriti do zadnjeg  atoma snage, do zadnje sekunde na ledu, a od naših navijačica i svih žena očekujemo da se jednako tako bore za svoje zdravlje!  Ovime šaljemo poruku svim ženama o opasnostima ove bolesti, ali i mogućnosti njene prevencije kroz redovite preglede",  izjavio je Vesce i dodao: "Ovo je naša simbolična potpora svim ženama, osobito onima koje su se susrele s ovom bolešću i pobijedile je! Drage naše, upamtite - ako dovoljno rano otkrijete simptome postoji velika mogućnost da pobijedite rak, stoga želimo da Vam ova kampanja bude 'alarm'! Obavite svoj pregled na vrijeme i budite uz nas do kraja, do posljednje sekunde zadnje trećine!".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara