Ivica: Svi žele zlato, ali ja se nemam pravo žaliti

Foto: Guliver Images/Getty Images

KAO što smo predvidjeli, 14. veljače nije samo datum kada obilježavamo Dan zaljubljenih, nego je i dan kada Kostelići osvajaju medalje. Priča je krenula 14. veljače 2002. godine na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, kada je Janica uzela svoje prvo zlato. 14. veljače 2006., Ivica je započeo svoj put prema vrhu, osvojivši srebro na Zimskim igrama u Torinu, a najljepša sportska priča o najuspješnijoj skijaškoj obitelji završava u Sočiju na Valentinovo 2014. godine.

> Kostelić najavio kraj: Već tri sezone se borim, pun sam lijekova, teško je...

> Janica: Ostaje "ali", htjeli smo to zlato!

> Kostelići na Olimpu: Ivičin srebrni poker za titulu najuspješnije skijaške obitelji u povijesti Zimskih igara

> Fak ispravio Kostelića: Nije 10, nego 12! Toliko ste godina u olimpijskom vrhu

Igre se nastavljaju, lov na zlato još uvijek nije gotov

Ivica Kostelić uzeo je svoje četvrto olimpijsko srebro u karijeri, a Profesor će iduće Zimske olimpijske igre pratiti kao navijač, a možda i trener. Malo mu je nedostajalo da uzme toliko priželjkivano zlato, ali ponovno se dogodilo - srebro.

Legendarni Bode Miller prije slalomske utrke je rekao; "Ivica je jedan od najbolji kad je najpotrebnije. Na njega uvijek morate računati". Što znači da srebro u superkombinaciji možda i nije kraj za Kostelića na ovim Igrama. Uostalom, Kostelić je imao sedmo vrijeme u spustu i treće u slalomu, što budi nadu da ćemo ga opet vidjeti na postolju u Sočiju.

"Ako je netko zaslužio medalju, to je onda on. Svi se trude, svi daju sve od sebe, ali znam kroz kakav je put prošao i zato to mogu cijeniti", rekla je Janica, koja je vrlo emotivno doživjela bratov uspjeh. 


Međutim, najemotivniji bio je Ante Kostelić. Kao što je i sam rekao, njegovu slalomsku stazu mogu proći samo frajeri koji nisu zalutali ovdje.

"Tata je plakao, bio je presretan. Rekao je da ako sada nije umro, nikada neće", nasmijano je prepričavao dojmove Ivica. Na spomen srebra odmah bi se uozbiljio. Srebro je odličan uspjeh, ali Ivica je u Soči otputovao s riječima: "Cilj je medalja, ona zlatna".

"Svima nama je cilj uzeti zlato. Opet, tko god je osvojio srebro ili broncu jednostavno se nema pravo žaliti. Pa ja bih sada mogao biti u bolnici ili umirati od gladi u Africi. Nitko ne bi smio biti nezahvalan zbog srebra, pa tako ni ja".

"Ova mi medalja najviše znači u smislu što je deseta koju je moja obitelj osvojila", rekao je Kostelić, koji nas je polako počeo pripremati za kraj jedne velike karijere.

"Ovo su mi vjerojatno zadnje Olimpijske igre. Volio bih da me pamte kao svestranog skijaša, koji je uvijek imao vremena za svakog", za kraj će Ivica.
 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara