Ivica protiv blokade: Fenomenalno bi bilo uloviti sljemensko postolje pod bolovima

Ivica protiv blokade: Fenomenalno bi bilo uloviti sljemensko postolje pod bolovima

Foto: Nenad Dugi / Cropix

IVICA KOSTELIĆ itekako osjeća posljedice osam operacija koljena: Veliku bol pred njemu najvažniju i svakako najdražu utrku, onu na njegovom Sljemenu, mogao bi umanjiti kombinacijom analgetika i kortikosteroida, ali to ne želi.

"Želio bih to izbjeći ako je ikako moguće, zbog nuspojava koje taj koktel izaziva" govori Kostelić na druženju s obožavateljima u jednom trgovačkom centru.

Nažalost, čini se kako Ivica ni ovaj put neće moći do toliko željenog najvišeg, pobjedničkog mjesta na postolju Sljemena (prošle sezone bio je treći), jer zbog velikih problema s koljenom, ova sezona tek mu je vrijeme "tranzicije" do onoga što je zacrtao kao zadnji cilj bogate karijere - Olimpijskih Igara u Sočiju sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato i sam kaže kako bi u teškom stanju, gdje mu je upitna ne samo završnica karijere, nego i zdravlje uopće, uspon na postolje bio fenomenalan uspjeh.

Što se tiče uzimanja blokade kako bi pokušao osvojiti Sljeme, čini se kako je Kostelić s razlogom skeptičan prema ovom načinu liječenja jer moguće posljedice doista ne zvuče bajno, od slabljenja kože i povećanja kilaže, do očne bolesti, glaukoma.

Naravno da su "blokade", odnosno igranje i nastupanje sportaša pod lijekovima ili kombinacijama lijekova kako bi "prevarili" bol, nešto normalno u svijetu sporta, ali posljedice su ono što s pravom brine inače neustrašivog Ivicu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara