Jelavić progovorio o bivšem klubu: "Da nisam igrao u Rangersima, možda ne bih ni bio na Euru"

Jelavić progovorio o bivšem klubu: "Da nisam igrao u Rangersima, možda ne bih ni bio na Euru"

Foto: AFP

NIKICA JELAVIĆ prekinuo je šutnju za škotske medije u vezi svog bivšeg kluba Glasgow Rangersa. Jelavić je prošle zime prešao u Everton, a Rangersi su zapali u teške financijske probleme zbog kojih im je prijetilo i izbacivanje iz lige.

Prodajom hrvatskog napadača Rangersi su mogli zaraditi i više od 5,5 milijuna funti, ali prodaja je bila prioritet.

"Sve mi je išlo odlično otkako sam prešao u Everton, no ipak suosjećam s igračima iz Rangersa. Ne mogu vjerovati da im se sve ovo dogodilo", rekao je Jelavić za Daily Record.

"Još uvijek se čujem s nekima od bivših suigrača, znam što se događa i kako im je teško. Nevjerojatno je da je klub poput Rangersa u ovakvom stanju. Zamislite kako bi škotski nogomet izgledao bez njih", priznao je Jelavić.

"Tužno je to, volim klub i njegove navijače. Može se reći da sam otišao na vrijeme, no dali su mi veliku priliku i možda danas ne bih bio na Europskom prvenstvu da nisam igrao za Rangerse", dodao je Nikica.

Rapid Beč tužit će Rangerse Uefi i Fifi

Još uvijek Glasgow Rangersi bečkom Rapidu duguju točno 1.011.763,44 funti za transfer Jelavića u kolovozu 2010. godine, pune vrijednosti četiri milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema dogovoru sa stečajnim upraviteljima, vlasničko preuzimanje kluba Charlesa Greena u budžetu bi za namirenje duga austrijskom klubu predvidjelo postotni iznos od 91.000 funti, a kompleksna dužnička kriza u kojoj je slavni klub mogla bi rezultirati i manjim iznosom, čak do smiješnih 10.000 funti.

S druge strane, u škotskom klubu očekuju uplatu 5.5 milijuna funti, preostalog iznosa koji će u ratama prispjeti na račun kluba s Ibroxa od  Evertona.

U Rapidu su se, pozorno osluškujući događanja iz Glasgowa, osovili na noge. Angažirali su odvjetnika u Škotskoj s kojim u četvrtak dolaze na sastanak i od kojeg će tražiti zaštitu vlastitih interesa. Ne budu li dobili sav novac, spremni su Rangerse tužiti Fifi i Uefi.

"Vrlo je važno da preostali novac od transfera dobijemo u potpunosti, a nipošto bilo kakav postotak od iznosa koji nam se duguje", izjavio je glasnogovornik bečkog kluba Peter Klinglmüller.

"Kada poslujete s velikim europskim klubovima, očekujete da će vam platiti sve na što su se obvezali ugovorom. Nepravedno je što bismo mi mogli ostati uskraćeni dok će Rangersi novac za njihovu prodaju Jelavića inkasirati u potpunosti."

"Ne znam kako zakon funkcionira u Škotskoj. Mi u Austriji plaćamo svoje račune, te isto očekujemo od klubova s kojima radimo. Bude li trebalo, zaštitit ćemo naše interese pri Fifi i Uefi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara