Joško Jeličić: Hajduk glavinja, vodstvo kluba nije na razini

Joško Jeličić: Hajduk glavinja, vodstvo kluba nije na razini

Foto: Hina 

KOMENTIRAJUĆI očajnu izvedbu Hajduka protiv Lokomotive, nekadašnji napadač splitskog kluba Joško Jeličić u emisiji RTL liga kritizirao je klupsku politiku. 

"Sve ovo što se događalo oko izbora trenera je pokazatelj glavinjanja. Iznimno cijenim Špacu Poklepovića i moram mu vjerovati kada kaže da je u momčadi Hajduka prepoznao potencijal. No Špaco realno nije bio niti B opcija nakon što je otpao Reja, rekao je to i direktor Vučević. Hajduk, stoga, ima velikih problema u vođenju kluba, u pogledu sportske politike i uprave", smatra Jeličić i dodaje kako ne vidi što bi ovakvoj ekipi uopće mogla donijeti igra u Europi.

"Zaista ne vidim što će im donijeti eventualni izlazak u Europu jer Hajduk nije konkurentan ni tehnički ni taktički. Vidljive su manjkavosti kod igrača te je potrebno postaviti prave temelje da se dođe do nivoa. Ovo što trenutno vidimo nedostojno je kluba kakav je Hajduk. Vjerujem u Špacu jer je sistematičan, on je autoritet igre i radi sjajan trenažni proces. Ipak, trebat će mu vremena, neke igrače niti ne poznaje", iskren je Jeličić.

Sličnog je razmišljanja i Elvis Scoria, koji je o Hajduku govorio za kamere HTV-a.

"Smatram da je Tudor bio najbolje rješenje da se sezone privede kraju, jer su igrači naviknuli na njegov rad. Ipak, došlo je do pucanja i izabran je Stanko da se premosti situacija. Dojam je da Hajduk nije imao jasnu viziju što napraviti. Sve je to dosta utjecalo i na igru ekipe"

Klub s Dinamovim budžetom uspjeh mjeri u Europi, a ne u HNL-u 

Jeličić je bio kritičan i prema Dinamu.

"Ništa posebno nisu pokazali u posljednje dvije utakmice. Stranci moraju napraviti razliku na terenu, ali to ne rade već dugi niz godina. Ne mislim pri tome na HNL, već na europsku razinu. Klub s takvim budžetom uspjeh igrača i trenera mjeri u Europi, a Dinamo je pokazao samo puno lutanja. Smatram da dosta lutaju, imaju neke kvalitetne strane koji nisu karakterni i obrnuto. Ističe se, međutim, Henriquez, momak me oduševljava. U svaku utakmicu ulazi s istim žarom i na tragu je stranaca koji su u Dinamu ostavili trag, poput Cufrea i Tunela. Nažalost, puno je više nekvalitetnih stranaca u Dinamu". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara