Jurčić se oprostio od Jedvaja i Vrsaljka i poručio: "Moramo reagirati, treba nam stoper"

Jurčić se oprostio od Jedvaja i Vrsaljka i poručio: "Moramo reagirati, treba nam stoper"

Foto: Cropix

DINAMO u petak otvara HNL protiv Osijeka, a Krunoslav Jurčić ne krije oduševljenje što napokon počinje prvenstvo.

"Drago mi je da počinje prvenstvo. Lijepo je raditi na pripremama, ali nema ništa ljepše nego kada počnu utakmice i natjecanja. Što se tiče povreda, definitivno za utakmicu ne konkurira Halilović koji ima manjih problema s tetivom i listom kao niti Beqiraj koji zbog povrede zgloba trenira smanjenim intenzitetom. Svi ostali, uključujući Pinta i Sarea, su na dispoziciji s time da je Sare u dosta boljem stanju jer je odradio kompletne pripreme s Clujom i igrao utakmice dok je Pinto imao dosta dugačku pauzu i njega od prvog dana pripremamo za ono što nas čeka jer nam je izuzetno bitan igrač", rekao je Jurčić i najavio utakmicu s Osijekom.

"Dolazi nam Osijek koji je uvijek zatvoren na Maksimiru i u zadnje vrijeme ih dosta teško "otvaramo". Osijek je i ove godine bio prvak u juniorskoj konkurenciji otkuda su i popunili ekipu pa tako iako dobro poznajem našu nogometnu scenu u Osijeku ima dosta mladih igrača koji mi nisu poznati odnosno koje ću u petak upoznati."

Tin Jedvaj je otišao u Romu, a Šime Vrsaljko je pred potpisom za Genou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Tina tu je priča između klubova riješena, a Vrsaljko je dobio slobodno kako bi riješio svoj status i vidjet ćemo što će od svega biti jer jučer su neki dečki "bili u Tottenhamu" tako da treba biti oprezan. Drago mi je što se radi o dečkima za koje sam jako vezan; posebno s Vrsaljkom kojeg sam gledao još u Lokomotivi i sjećam se kada smo ga Miljenko Rak i ja gledali i kada sam rekao "ovog dečka ćemo dovesti u Dinamo". Prolazio sam s njim sve faze odrastanja, od "momčića" do pravog čovjeka što je Šime danas. Kada smo kod Tina, u siječnju su mi govorili da će on ići na posudbu u Radnik i čak su rekli da nije niti za to spreman, a na prijedlog Tome Rukavine i Zvonka Komesa koji su radili šest mjeseci u juniorima smo ga poveli na pripreme. Nakon dvije utakmice sam rekao da će on igrati, a šest mjeseci kasnije je otišao u Romu i ja mu želim puno sreće. Naravno, Tin mora proći proces sazrijevanja i sigurno će imati pogrešaka kao protiv Hajduka, ali uopće ne dvojim da je pred njime velika nogometna karijera."

"Uvijek su u ovakvoj situaciji dvojaki osjećaji jer mi je s jedne strane drago što su ti momci napravili veliki iskorak i riješili egzistenciju te sam ponosan, ali mi je žao što odlaze jer su dio ekipe i automatizama na kojima smo radili. Kažem, želim im obojici puno sreće."

Najavio je i kupovinu stopera.

"da se ponašamo kao ozbiljan klub jer smo ostali na tri stopera: Šimuniću, Addyju i Šimunoviću. Gledamo što ima na tržištu i što nam se nudi jer je upražnjeno mjesto jednog stopera", izjavio je Jurčić i pohvalio rad Alena Halilovića.

"Jako sam zadovoljan kako je radio na pripremama i kako prima sugestije te se izgrađuje u kompletnog igrača. Alenu nikada ne smijemo "ubiti" ono jako puno što mu je Bog dao nego mu samo moramo izgraditi kapacitete da bi mogao egzistirati u vrhunskom nogometu. Oko njega se događa jako puno toga i neminovno je da na tako mladom dečku ostane utisak, no na njemu ne vidim apsolutno nikakve promjene i jako sam zadovoljan s njim."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara