Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Elfsborg će iskoristiti slabosti u gostujućim redovima

Foto: calcionapoli24.it

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Iako je ovdje riječ o dvije momčadi koje su glavni favoriti za osvajanje naslova zanimljivo je da niti jedna od njih nije previše impresionirala u predsezonskom dijelu.
Elfsborg je tradicionalno jaka momčad i prošlogodišnji prvak koji igra odlično na svom domaćem terenu i umjetnom travnjaku gdje u prosjeku gubi jednu utakmicu po sezoni, što je praksa već nekoliko proteklih godina.

Momčad je doduše ostala bez nekoliko važnih igrača tijekom zime, ali je dosta dobrih pojačanja i pristiglo, a u globalu imaju vrlo jaku konkurenciju za prvi sastav, osobito u vrhu napada. Razlog njihovog nešto slabijeg predsezonskog izdanja je to što su imali dosta poteškoća s ozljedama. Braniči Mobaek i Soderberg neće niti konkurirati za današnji susret, a upitno je hoće li nastupiti i ofanzivci Bangura i Hult koji su oporavljeni, ali tek nedavno tako da im je fizička sprema daleko od one najbolje.

- Uvijek je teško prognozirati prve utakmice u prvenstvu, ali očekujem jednu tvrdu utakmicu sa malo prilika na obje strane. Pozitivno je to što smatram da je naša forma u usponu i da imamo više šanse probiti AIK-ovu obranu. Neki igrači nisu spremni za 90 minuta, ali će svakako pridonijeti momčadi. Mi smo se pripremili sa ovaj susret u skladu s time - objasnio je trener Lennartsson.


AIK je također pokazao dosta slabosti u pripremnom dijelu sezone, osobito u kupu gdje su imali problema i u napadačkim, ali i u obrambenim zadaćama što je dosta poljuljalo njihovo samopouzdanje.

Što se tiče situacije u svlačionici tu nema većih promjena u odnosu na prošlu sezonu. Svi ključni igrači ostali su u momčadi, a došlo je nekoliko potencijalnih pojačanja koja se još moraju dokazati. Pored toga treba dodati da danas na raspolaganju neće imati dva ključna braniča Backmana i Majstorovića koji imaju problema s ozljedom kao i veznjak Lundberg. To bi moglo donijeti novu dozu nesigurnosti  u njihovu obranu koja bi trebala biti najjači dio njihove igre.
- Trudili smo se imati sve igrače na raspolaganju za premijeru, ali očito to nije bilo moguće. Trenirali smo dosta na umjetnoj travi i moguće je da s ozljede krenule zbog toga jer nismo navikli igrati na toj podlozi - rekao je trener Andreas Alm.
Za danas će sigurno imati podršku nekoliko tisuća navijača na ovom gostovanju što je u biti jedan od rijetkih pozitivnih faktora koji idu u prilog gostima u ovom susretu.

Prognoza:

Ishod utakmice (reg. dio) tip: 1

Objektivno gledajući sve je danas na strani Elfsborga. Igraju na domaćem terenu gdje im gotovo ni jedna momčad u Švedskoj ne može parirati, pred domaćom publikom moraju pravdati status aktualnog prvaka, a momčad nije puno slabija u odnosu na prošlu sezonu. Iako je otišao najbolji strijelac konkurencija u vrhu napada je velika tako da tu ne bi trebalo biti većih problema.
AIK je s druge strane pokazao puno slabosti u pripremnim susretima i u kupu. Obrana koja bi trebala biti glavni oslonac njihove igre ne funkcionira kako treba, a pored toga danas će biti slabija za dva ključna defanzivca. Napadački AIK je daleko inferiorniji od domaćina, tim više jer nema niti kreatora napadačke igre Borgesa koji je suspendiran i u ovakvom stanju jednostavno ne vidim čime bi se mogli oduprijeti porazu.

S obzirom da je riječ o prvoj utakmici sezone treba ipak biti malo oprezniji sa ulogom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara