Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Kvitova protiv Makarove izlazi iz krize

Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Kvitova protiv Makarove izlazi iz krize

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Tenis, Petra Kvitova - Ekaterina Makarova

Dosta je slučajeva u povijesti kada je jedan Fed ili Davis Cup nastup znao uvelike "prodrmati" igračicu ili igrača. Počnete razmišljati o nečem drugom, posvetite se okupljanju reprezentacija, dosta razgovarate, izmjenjujete savjete, upijate nečija druga mišljenja, ali prije svega imate možda i dosta vremena da preispitate svoju vrijednost igre. Kvitova se svakako može svrstati među njih, jer je u sezonu krenula katastrofalno i njoj je jedan dobar rezultat za reprezentaciju itekako dobro došao.

"Ovo je bio moj prvi pravi meč ove godine", kazala je Kvitova nakon pobjede nad Stosur.

No nije veći dio meča bio na visokoj razini kako se možda može zaključiti. Imala je Kvitova dosta problema do polovice drugoga seta, dosta se tražila u svojoj igri. No kada je odvela meč u treći set pokazala je svu raskoš svoga tenisa i potvrdila činjenicu da je njen najveći problem bila ona sama, točnije njena mentalna pripremljenost od početka sezone.

Servis je konačno bio na visokoj razini, a upravo kada je počela dobro servirati ostatak igre se samo nadogradio na njega. Kretala se jako dobro, igrala svoju igru i nije razmišljala o ničem drugom nego samo o svom tenisu, jer dosta igračica kaže da ako počnete razmišljati o protivnici da se jednostavno izgubite na terenu. Kvitova s dvije jako dobre pobjede, naročito nad Stosur sigurno će u Dohi predstavljati jako neugodnu protivnicu svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč između Kvitove i Makarove će svakako pljeniti veliku pažnju, što svakako mogu i potvrditi njihova dva dosadašnja meča. Naime, do sada su igrale dva puta, od četiri odigrana seta, čak tri su bila "produžena", no svakako treba reći da su oba meča igrana na travi gdje njihovi servisi dolaze do velikog izražaja, kao i njihova agresivnost.

Makarova je pomalo iznenađujuće upisala glatku pobjedu kontra Suarez Navarro. Od samoga početka meča Makarova je nametnula svoju agresivnost iza odličnoga prvoga servisa gdje je u cijelom meču izgubila samo 15 poena. S druge pak strane servis Navarro je Makarova napadala bez većih problema, oduzimala ga je pet od šest izborenih brejk prilika i za samo 53 minute stigla do pobjede. Da li je Navarro bila ozljeđena ili ne teško je zaključiti, no očito je Makarova bila u svom "on mode" tenisu gdje joj je sve što je zamislila polazilo za rukom.

No, nakon tog meča Makarova je trebala nastupiti u konkurenciji parova, ali je morala predati svoj meč, a kao službeni razlog se navodi ozljeda pete. Ta ozljeda će joj sigurno danas smetati u meču, čak i kod servisa, a naročito u igri, što bi Kvitovoj moglo otvoriti put da nakon odličnoga Fed vikenda dođe i do dobroga rezultata u Dohi.

Prognoza:

Kvitova - Makarova, tip 1

Visoki tečaj na pobjedu Kvitove je prvenstveno razlog lošije forme od početka godine. No vjerujem da su stvari u nastupima za reprezentaciju napokon sjele na svoje mjesto, te da ponovno možemo očekivati Kvitovu na pravoj razini. I sama je izjavila da je napokon odigrala prvi pravi meč ove sezone i sigurno to za nju može biti okidač sve boljih igara. S druge pak strane Makarova je jučer iznenađujuće lako stigla do pobjede kontra Suarez, a šanse da danas ponovi takav meče su gotovo nikakve. Iako meč nije bio u izravnom prijenosu, nije teško zaključiti da je sve što je zamislila da je pogađala, uz naravno pasivnost Suarez, a sama Makarova me od početka sezone nije ničim oduševila. Danas će imati sasvim drugačiju igračicu protiv sebe, a u korist ovoga odabira svakako ide i činjenica da je Makarova otkazala igru parova jučer. Danas će sigurno igrati ulogu u meču i u to nema dileme, jer ozljeda pete će je svakako sputavati u njenim namjerama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara