Kopačke zamijenio puškom: Bivši mladi njemački reprezentativac poginuo u Siriji

Kopačke zamijenio puškom: Bivši mladi njemački reprezentativac poginuo u Siriji

Foto: Screenshot /Bild

TUŽNA i pomalo neobična priča stiže iz Sirije. Nekadašnji nogometaš i mladi njemački reprezentativac Burak Karan poginuo je u oružanom sukobu u toj zemlji.

Bivši suigrač danas svjetski poznatih Khedire (Real Madrid) i Boatenga (Schalke) igrao je za mlade kategorije njemačke reprezentacije, a onda za rezerve niželigaša Alemannia Acehen. Karijeru je prekinuo 2008. godine kada je postao radikalni islamist.

Prošlog mjeseca je, pišu njemački mediji, u dobi od 26 godina poginuo tijekom zračnog napada u blizini tursko-sirijske granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novac i karijera njemu nisu bili važni", rekao je "Bildu" Burakov brat Mustafa. Marcus Olm, bivši trener preminulog nogometaša iz vremena dok je bio u Hannoveru, rekao je: "Bio je vrlo pobožan, molio se pet puta dnevno bilo to na treningu ili gostovanjima. Bio je i veseo momak s kojim ste se mogli lako zabaviti".

Prema tvrdnjama svog brata, Karan je preko interneta tražio načine kako da pomogne borbu svojih sunarodnjaka protiv režima Bashara al-Assada, a sa 20 godina ostavio se nogometa i primio puške te se sa ženom i djecom otišao u Siriju. Poginuo je 11. listopada. Njemačka istražuje njegove kontakte s terorističkim organizacijama.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara