Košarkaška reprezentacija gluhih izborila nastup na Europskom prvenstvu

Košarkaška reprezentacija gluhih izborila nastup na Europskom prvenstvu

Foto: Index
 
HRVATSKA košarkaška reprezentacija gluhih nalazi se pred svojim prvim velikim izazovom: očekuje ih nastup na 10. Europskom košarkaškom prvenstvu gluhih koje će se održati u Konyi (Turska) od 29 lipnja do 7. srpnja ove godine.

Hrvatski su gluhi košarkaši u kvalifikacijama za EP uvjerljivo pobijedili reprezentaciju Bjelorusije i tako izborili nastup na EP-u.

Na samom košarkaškom turniru hrvatska je reprezentacija u skupini s Litvom, Slovenijom, Rusijom, Izraelom i Velikom Britanijom. Skupina je izuzetno teška, tim više što su Litavci aktualni europski prvaci, a Slovenci viceprvaci i višestruki osvajači europskih medalja.

No, hrvatski su reprezentativci i stručno vodstvo veliki optimisti i vjeruju da će velikom borbenošću i timskom igrom uspjeti ostvariti najbolji mogući rezultat i dostojno prezentirati Republiku Hrvatsku. Ozračje u reprezentaciji je odlično, posebice nakon dva protekla vikend-team buildinga u Termama Tuhelj i treninga u športskoj dvorani u Tuhelju, gdje je ekipa uigravala nove taktičke varijante za predstojeće EP.
 
Nakon odrađenih vikend-priprema u Tuhelju, Ognjen Bagatin, izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih i njegov pomoćnik Nikola Vedriš, rekli su: "U okviru dvomjesečnih priprema (svibanj-lipanj) planirali smo četiri vikenda boraviti u Termama Tuhelj, uz treninge u športskoj dvorani u Tuhelju. Odradili smo već dva vikenda, uvjeti su odlični, dvorana fantastična tako da smo ispunili sve što smo planirali. Prezadovoljni smo susretljivošću domaćina, uvjetima i angažiranošću igrača. Još nas čekaju dva vikend- treninga, važna kako na planu taktike i tjelesne kondicije, tako i kao team building. Bit će teško, ali vjerujemo u uspjeh. Također, u Zagrebu treniramo svakodnevno, a u suradnji sa športskim društvom «SportVizija» provodimo BPT program (Basic Power Training) za naše reprezentativce. Očekujemo da ćemo na ovaj način psihofizičku spremnost igrača podići na potrebnu razinu, odnosno, za ostvarenje što boljeg rezultata na Europskom prvenstvu u Turskoj".
 
Kristijan Krišto, tehnički direktor i igrač košarkaške reprezentacije gluhih dodao je: "Treniramo puno, ali nije nam teško. Radosni smo što ćemo moći našu Hrvatsku zastupati kao športaši-košarkaši na EP u Turskoj. Vjerujemo u odličan rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Što se tiče financija, Hrvatski športski savez gluhih plaća pripreme u Termama Tuhelj i športsku dvoranu u Tuhelju. "Uprava Termi Tuhelj kao i ravnateljica OŠ "Lijepa naša" Tuhelj (gdje koristimo
dvoranu) dali su nam veliki popust na cijenu pa im na ovaj način, u ime igrača i vodstva
Hrvatske košarkaške reprezentacije, od srca zahvaljujem! Nastojat ćemo im se odužiti dobrim
športskim rezultatom na EP-u", rekao je Krišto.

Reprezentaciji i dalje nedostaje oko 50. 000 kuna (pripreme, trenirke, nadmajice, torbe…) pa su pokrenuli akciju prikupljanja potrebnih financijskih sredstava. Novac se može uplatiti na žiro-račun Hrvatskog športskog saveza gluhih i bit će preusmjeren za njihove potrebe.

Adresa i žiro-račun Hrvatskog športskog saveza gluhih:

Hrvatski športski savez gluhih
Maksimirska 51a, 10 000 Zagreb
E-pošta: hss-gluhih@gmail.com
Internet: www.hssg.hr
Matični broj (MB): 3837181
Osobni identifikacijski broj (OIB): 59944829246
Žiro račun (HPB): 2390001-1100018512

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara