Kostelić, Zrnčić-Dim i Zubčić bez druge vožnje u Wengenu, Neureutheru pobjeda

Kostelić, Zrnčić-Dim i Zubčić bez druge vožnje u Wengenu, Neureutheru pobjeda

Foto: Getty Images / Guliver image 

NIJEMAC Felix Neureuther pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Wengenu. hrvatski predstavnici Ivica Kostelić, Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim nisu uspjeli izboriti drugu vožnju.

Neureuther je imao tek peto vrijeme prve vožnje, no drugu je odradio fantastično, uz teške vremenske uvjete i stigao do 11. pobjede u karijeri. Drugo mjesto je s 20 stotinki zaostatka osvojio pobjednik slaloma u Adelbodenu Talijan Stefano Gross, dok je treći bio Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.44). Vodeći nakon prve vožnje Šveđanin Matthias Hargin bio je nakraju šesti.

U poretku slaloma sada vodi Neureuther s 420 bodova ispred Hirschera (376) i Nijemca Fritza Dopfera (304), dok u ukupnom poretku vodi Hirscher s 836 bodova ispred Norvežanina Kjetila Jansruda (624) i Neureuthera (542).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić nije završio današnju utrku, kao i veliki broj slalomaša (Hirscher, Bygmark, Baeck..) koje su u prvoj vožnji poremetili vremenski uvjeti, jak snijeg i loša staza. Ivica je haklao vrata i ispao iz utrke već nakon prvog prolaza. Motivacija danas nije bila dovoljna na stazi na kojoj se Kostelić čak 13. puta popeo na postolje, uključujući i jučer, nakon dvije godine, u utrci superkombinacije. Lani, međutim, također nije uspio završiti slalomsku vožnju. 

Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim s visokim startnim brojevima također nisu uspjeli izboriti drugu vožnju u klasičnom slalomu. Zubčić je sa startnim brojem 55. ostvario 33. vrijeme s 4.05 sekundi zaostatka za vodećim, a do ulaska u drugu vožnju dijelilo ga je 27 stotinki. Natko Zrnčić Dim je imao startni broj 64., a sa 4.25 sekundi zaostatka za Harginom osvojio je 35. mjesto.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara