Kovačić: Ja, Modrić i Raketa? Ako fali trke, nadoknadit ćemo glavom

Foto: Hina

DOBRO je utakmica mladih protiv Ukrajine poslužila onim igračima koje je Niko Kovač iz Austrije poslao na ispomoć Nenadu Gračanu. Od njih ukupno sedmorice, najbolje su vijesti izborniku vratili Rebić i Vrsaljko. Mateo Kovačić odigrao je utakmicu na mahove, ali ono što je odigrao, razina je iznad. Hrvatska je remizirala i u odličnoj je poziciji prije puta u Latviju, kandidati za Brazil odradili su žestok trening, a sada ih čeka novi, za neke i ključni - protiv Malija u Osijeku. 

Kovačić zna da će biti na konačnom popisu izbornika. Vjeruje i da će Hrvatska igrati na pogon trolista u kojem je on ispred Rakitića i Modrića. Jesu li mu naporne usporedbe s trokutom Prosinečki, Boban, Asanović? 

"Paralele gode. Mladi sm, potencijal je tu"

Znači, mogli bismo u Brazilu igrati u takvoj formaciji, s vas trojicom u srcu momčadi?

"Pa zašto ne? Ako nam fali trkač, imamo glave da nadoknadimo!"

Je li zadovoljan igrom protiv Ukrajine? 

"U prvom dijelu nije išlo, nismo se nudili, ja prvi! Noge su teške. No, dobit ćemo u Latviji i idemo na Euro kao prvaci skupine. Mi koji godištem pripadamo u mladu reprezentaciju rado igramo, to je naša momčad. No, spremni smo i za SP. Ovdje je izbornik Niko Kovač s mladima već napravio puno, a Gračan nastavlja tim putem"

Koji je put u Interu? 

"I neigranje u Interu dio je karijere. Trenirao sam normalno i počeo igrati taman prije SP-a. Ostanak u Interu mi je prva opcija, a u reprezentaciji treba ići utakmicu po utakmicu i trening po trening. Svi ćemo biti spremni za Brazil, ali ne smijemo zaboraviti ni Kamerun ni Meksiko. U vezi će igrati oni za koje se izbornik na kraju odluči, a mi ćemo svi dati sve od sebe", kaže Kovačić.

Izbornik Gračan bio je zadovoljan nakon utakmice. 

"Igrači koji su stigli s priprema A reprezentacije nisu se štedjeli. Svaki od njih može zadovoljiti uvjete Kovača, zaslužuju Brazil. Bod koji smo uzeli puno nam znači, igra je bolja od rezultata. Bili smo odlični bez obzira na umor"
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara