Kreće pakleni tjedan: Austrijanci i dijaspora pozdravili Kovačevu Hrvatsku

Foto: Facebook/Eduardo da Silva

HRVATSKA reprezentacija stigla je u svoju austrijsku bazu Bad Tatzmannsdorf gdje nastavlja pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Na već poznatom odredištu dočekali su ih brojni navijači i domaći fanovi sa hrvatskim zastavicama.

Večeras u 19 sati odradit će prvi trening.

Niko Kovač reprezentaciju će vratiti u Hrvatsku za tjedan dana, na prijateljsku utakmicu s Malijem u Osijeku nakon čega će objaviti i konačni popis od 23 igrača koja idu u Brazil.

Bad Tatzmannsdorf je omiljena trening-baza hrvatske reprezentacije još od EURA 2008., kada je tadašnji izbornik Slaven Bilić pripremao momčad u tom mjestu u austrijskoj pokrajini Gradišće.

"Imamo dobre i intenzivne veze s Bad Tatzmannsdorfom, stvorili smo prijateljski odnos s domaćinima i nije bilo teško odlučiti o ponovnom dolasku, makar je bilo i drugih mogućih odredišta. Ovdje je posebno, najbolji su uvjeti i sve su nam želje ispunjene. Nema što domaćini neće za nas napraviti, a to je igračima vrlo bitno. Prošao sam mnogo kao nogometaš i znam što ovdje imamo", kazao je izbornik Niko Kovač.

Niko Kovač u Austriju je poveo 26 igrača, a u Bad Tazmanndorfu će im se naknadno priključiti Luka Modrić i Niko Kranjčar koji imaju klupske obveze u subotu - Modrić za Real u finalu Lige prvaka, a Kranjčar za QPR u borbi za plasman u Premijerligu. Od ukupno 28 kandidata za Svjetsko prvenstvo otpast će petorica.

> Eduardo: Ćorluka će zabiti Brazilu? Neka, hahaha

> Ćorluka umirio Kovača: "Nema pozicije koju ne bih igrao za reprezentaciju"

> Olić objasnio: Mi smo Brazilu samo prva prepreka do naslova. No, to sam i ja njima rekao!

> Posljednji lagani trening za Kovačeve igrače: Slijedi pakleni tjedan u Austriji

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara