La Decima će Real koštati "sitnicu" od 32 milijuna eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

LIGA prvaka je natjecanje koje sve što dotakne pretvara u zlato. Prihodi klubova se multicipliraju, svaki bod se izdašno nagrađuje, a o prihodima TV prava, sponzora  ulaznica, suvišno je i govoriti.
 
Ipak, ono ponekad donosi i značajne izdatke, posebice ako ste veliki i slavni. Tako će Realova deseta titula klub koštati oko 32 milijuna eura, a taj novac će biti podijeljen među igračima, trenerima i drugim zaposlenicima koji su radili u kraljevskom klubu tijekom ove sezone, a jedan dio će i otići na plaćanja kojekakvih bonusa uglavljenih u klauzule pojedinih igrača kao što je slučaj sa Garethom Baleom, zbog čega će Real morati isplatiti više od 5 milijuna eura Tottenhamu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Takav način isplaćivanja premija igračima i zaposlenicima kluba potječe još iz vremena Fernanda Hierra i Raula koji su inzistirali da svi, ali baš svi, koji su i najmanje doprinijeli uspjehu kluba budu adekvatno nagrađeni.
 
Ipak, uvjereni smo da je za upravu Reala  skidanje tereta La Decime koja je postala više od opsesije vrijedno tog novca.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara