Legenda ne miruje ni u mirovini: Shaquille O´Neal postaje suvlasnik Sacramento Kingsa

Foto: Getty Images / Guliver image

LEGENDARNI Shaquile O'Neal i sada već umirovljena NBA zvijezda, po svemu sudeći postat će jedan od suvlasnika franšize Sacramento Kingsa.

U svojoj izjavi za američki "Usa Today" nekad goropadni centar Lakersa i Heata potvrdio je kako će postati manjinski vlasnik ekipe Kingsa. Momčad je to koja je prošle sezone doživjela potpunu ustrojstvenu preobrazbu, nakon što su je od dugogodišnjih vlasnika, obitelji Maloof, otkupili investitori predvođeni Vivekom Randiveom.

Sjajan je ovo marketinški potez novih vlasnika koji očito imaju velike planove za budućnost. Koliki će udio Kingsa Shaq otkupiti još uvijek nije poznato.

"Ono što me privuklo ovom projektu je nova vizija, novi Kingsi, sve novo. Uvijek sam želio biti dijelom ovako nečega. Bit će ovo sjajno", kazao je Shaq američkim medijima.

Zanimljiv je podatak da je Shaq početkom sezone 2002/03 momčad iz Sacramenta nazvao Queensima, što je bio dio "rata" kojeg su Lakersi i Kingsi vodili tih godina, na parketu i izvan njega.

"Lakersi i Kingsi su vodili velike bitke u prošlosti. Navijači moraju shvatiti da se moji komentari odnose na tadašnju momčad. Ja sam stručnjak za marketing, pa sam htio da utakmice Lakersa i Kinga budu najgledanije utakmice svih vremena. Sada Kingsi imaju novo vodstvo i to je nova ekipa. Pretvorit ćemo njihove utakmice u nešto što svi žele gledati”, dosjetan je za kraj bio O'Neal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara