Lović ipak ostaje na brodu koji tone, Baldasar: Grad nema 26 milijuna kuna potrebnih za KK Split!

Foto: Jakov Prkic/Cropix

GRAD SPLIT će pomoći KK Split, ali ne na onaj način na koji svi očekuju. Naime, 26 milijuna kuna koliko je klubu minimalno potrebno za nastavak funkcioniranja Grad nema, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar.

"Klub ide u predstečajnu nagodbu, a predstečajno vijeće će odlučiti o daljnjoj sudbini kluba. Mi ćemo sa svoje strane pokušati pomoći. Već smo zamolili HEP da ne isključi struju, ponovo ćemo to učiniti, a ako treba mi ćemo platiti 260 tisuća kuna za to pa ćemo vidjeti. Trebamo dobiti na vremenu dok predstečajna komisija ne ustanovi je li predstečajni plan, odnosno spašavanje kluba ispravno ili nije", rekao je Baldasar dodavši kako na ovaj način Grad radi više štete nego koristi.

"Nisam rekao da neću pomoći klubu i nisam rekao da ga neću spasiti, ali ga neću spašavati metodama koje su se dosad primjenjivale - uzmete koliko god možete iz proračuna, bubnete u klub i zaboravite ga na godinu dana, a kad se ponovi problem opet uzmete iz proračuna, bubnete u klub i opet zaboravite problem. U klubu nema kontrole, novci se troše i presjest ćemo s tim. Imamo alternativu, a jedno je sigurno - klub ćemo pokušati spasiti. Ako ga ne spasimo, košarka neće nestati", izjavio je splitski gradonačelnik.

"Svi su gledali što se događa, a prstom nisu makli"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik KK Split, Mislav Lović, koji je jučer najavio podnošenje ostavke na svoju funkciju, ipak ostaje u klubu. Odlučeno je to nakon jutrošnjeg sastanka sa gradonačelnikom.

"Nije mu lako. Došao je u klub za koji je mislio da može spasiti. Međutim, kada smo i on i ja vidjeli brojke, počeli su problemi. Nije ni njemu bilo jednostavno, a i ja sam malo pritisnuo sa svoje strane da malo stvari ubrzamo. Na kraju nismo dovoljno ubrzali. Nama je vrijeme pobjeglo zahvaljujući tome što se ovo sve skupa s KK Split događalo prvo devedesetih, a zadnjih 6-7 godina intenzivno. Svi oni koji su tamo i koji sada eventualno neki od njih kritiziraju gledali su što se događa i prstom nisu makli"

"Pokušavam očistiti klub"

Baldasar je još jednom ponovio kako grad već 20 godina tone, pa se rješenje ne može očekivati tako brzo.

"Radi se zaista o kompliciranim odnosima koji su svi vodili samo k jednome - navodnom održavanju sporta i košarke, a u stvari se ipak radilo o tome da su tamo ljudi dobivali jako dobre plaće i bilo ih je jako puno zaposlenih. U ovom trenutku u KK Split ima 19 zaposlenih. Ja samo pokušavam jednu stvar - pokušavam očistiti. Cijeli taj problem sporta u Splitu pokušavam svesti na razumnu mjeru i pokušavam očistiti", rekao je gradonačelnik i dodao kako bi i neke druge službe trebale preispitati što se i kako radilo posljednjih 20 godina u ovom klubu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara