Mamić: Štimcu sam pokazao da nisam zlopamtilo iako mi je bio ljuti neprijatelj

Mamić: Štimcu sam pokazao da nisam zlopamtilo iako mi je bio ljuti neprijatelj

Foto: Cropix

"MAKSIMIR će biti krcat, atmosfera paklena, pa tko se bolje snađe", najavio je Zdravko Mamić kvalifikacijski dvoboj Hrvatske i Srbije na Maksimiru za Sportske.net.

"Ne bojim se incidenata jer je Zagreb civiliziran grad. Himna Srbije? Ne mogu utjecati na to kako će biti dočekana, ali volio bih da joj se plješće. To se u normalnim zemljama podrazumijeva. Ipak, ovo je Balkan..."

Odnos sa Štimcem?

"Normalizirao se. Nitko pametan ne želi biti u sukobu, a nas dvojica čak nismo ni bili u osobnom sukobu već suparnici za vrijeme izbora u Nogometnom savezu. Nakon toga smo sjeli za stol i dogovorili se. Pa ima li boljeg primjera da nismo neka zlopamtila od toga da smo Štimca postavili za izbornika iako nam je bio ljuti neprijatelj u izbornoj utrci."

Srbija je loše otvorila kvalifikacije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija ima vrhunski potencijal, ali nema kult reprezentacije. Upravo je to najveća razlika između Hrvatske i Srbije jer smo mi zahvaljujući kultu nacionalne momčadi bili treći na svijetu, a na tom rezultatu izgradili sve kasnije uspjehe."

Čime ste više razočarani u ovoj sezoni Lige prvaka, brojem osvojenih bodova ili brojem gledatelja na Maksimiru?

"Apsolutno brojem gledatelja. Neshvatljivo je da takvo natjecanje prati mizeran broj ljudi. Jedan od razloga je katastrofalna infrastruktura, a drugi poplava prijenosa jakih stranih utakmica. Danas ljudi mogu iz toplog doma gledati 30 vrhunskih utakmica dnevno."

Sukob s navijačima?

"Nije ugodno biti izložen prijetnjama i napadima. Meni je svejedno i ne bojim ih se, ali tu ispašta moja obitelj i prijatelji. Država mora nešto napraviti s huliganima, jer ne možemo mi uzeti hladno oružje pa se tući po ulicama s njima", za kraj će Mamić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara