Maradonin povratak u Napulj: "Tretiraju me kao ubojicu, a ja sam nevini čovjek koji je dao život za ovaj grad!"

Maradonin povratak u Napulj: "Tretiraju me kao ubojicu, a ja sam nevini čovjek koji je dao život za ovaj grad!"

Foto: AFP

OKRUŽEN tjelohraniteljima i odvjetnicima, kako ga ne bi rastrgala oduševljena svjetina, Diego Maradona ukazao se u Napulju nakon osmogodišnjeg egzila.

"Nisam bjeguac i došao sam dokazati svoju nevinost" poručio je Maradona, kojeg talijanska porezna služba tereti da je dužan oko 40 milijuna eura, što je iznos na koji je zbog kamata narastao porezni dug nekadašnjeg igrača Napolija, koji datira iz vremena kada je igrao za klub, koji je s njim, u drugoj polovici 80-ih osvojio jedine naslove u povijesti.

"Optužbe koje se Maradoni stavljaju na teret su kafkijanske" izjavio je njegov odvjetnik Angelo Scale, a tada je krenula Maradonina tirada:


"Krivi me se za sve, pri ulasku u Italiju skidaju mi naušnice, a ja sam samo igrao na terenu, dok se oni koji su sastavljali ugovore i bili moji porezni savjetnici, ništa ne tereti. Zašto sam ja kriv za sve, a oni za ništa, kada sam za Napulj dao svoj život?! Ja sam žrtva jer sam zarađivao puno, ali ne znam ništa o ugovornim obavezama. Tretiraju me kao ubojicu!"

 "Želim svog unuka dovesti u Napulj, da vidi tko je njegov djed bio, a ne bjegunac i kriminalac. Želim vjerovati da pravda postoji i ponovo slobodno hodati ulicama ovog grada i Italije."

Maradona je izjavio kako nije istina da su ga predsjednik Napolija i gradonačelnik pozvali da ih posjeti: "De Laurentis me nikad nije pozvao da posjetim klub, a gradonačelnik De Magistris ima puno problema za riješiti u gradu. Kada vidim kako Napulj dans izgleda, to je nešto potpuno drugačije od onog kakvog sam ga ostavio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinari su ga pitali, što on može savjetovati mladima Napulja, s obzirom da im je idol?

"Bavite se sportom i klonite se droga, da ne doživite grozne stavari koje su se dogodile meni i iz kojih sam jedva izvukao svoje kćeri. Život je dug i tako ga treba proživjeti, a ne sve u jedan dan.

 Želi li možda preuzeti klupu Napolija?

"San mi je voditi klub mog života, ali Mazzari radi sjajan posao. Međutim, čujem da ga žele Roma ili Inter, a onda...."

Vječna "trojba": Pele/Maradona/Messi?

"Messiju želim da Argentini donese SP, kao što sam napravio ja, ali neće mu biti lako, vidjeli ste kako mu je Milan napravio "kavez". Sjajan je igrač, ali mislim da sam ja još uvijek najbolji. Pele? Igrao je protiv igrača koji se uopće nisu micali, a pod stare dane počeo je pričati gluposti jer uzima previše tableta." poručio je Maradona i otišao plesati na balkonu svoje hotelske sobe, u ritmu navijačkih pjesama okupljnih ispred zgrade. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara