Marca dokazala: Atletico je pogodio s Mandžukićem, zabijat će više od Coste!

Foto: Marca 

ODLAZAK Diega Coste, nakon povijesne sezone Atletica u kojoj su osvojili naslov prvaka Španjolske i igrali finale Lige prvaka, izazvao je šok među navijačima Atletica. Njihov nekadašnji igrač Dominguez Soto pokušao ih je umiriti riječima da u Mariju Mandžukiću imaju strašno pojačanje, igrača koji će zabijati više nego Costa i kojeg se može usporediti s Falcaom.

U raspravu se uključila i Marca, koja je u svojoj analizi izračunala da Mandžukić zabija baš kao Costa, a kada je udarna špica, i više!

Iako nije bio Guardiolin prvotimac, Mandžukić je za Bayern lani u 46 utakmica i 3222 natjecateljske minute zabio 25 pogodaka. U prosjeku je zabijao svake 128. minute. Costa je kod Diega Simeonea lani odradio 56 utakmica, 5076 minuta uz 40 pogodaka te je u prosjeku zabijao svake 126. minute.

Sličan učinak, no ipak nemjerljiv s Mandžinom statistikom pretprošle sezone pod Juppom Heynckesom. Mandžukić je tada bio udarni napadač Bayerna. U 40 nastupa i 2835 minuta zabio je 22 pogotka, svakih 128 munuta po jedan. Costa je iste godine igrao u tandemu s Falcaom, a u 44 utakmice i 3046 minuta zabio je 20 pogodaka. U prosjeku - svakih 152 minute po jedan gol. Marca stoga ne dvoji - Atletico je pogodio s kupnjom Marija Mandžukića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara