Maroku zabranjen nastup na iduća dva Afrička kupa nacija, Ekvatorijalna Gvineja kažnjena zbog divljanja navijača

Maroku zabranjen nastup na iduća dva Afrička kupa nacija, Ekvatorijalna Gvineja kažnjena zbog divljanja navijača

Screenshot (Youtube)

AFRIČKA nogometna federacija (CAF) kaznila je Maroko zabranom sudjelovanja na iduća dva afrička Kupa nacija zbog odustajanja od organizacije ovogodišnjeg prvenstva koje upravo traje u Ekvatorijalnoj Gvineji.
 
Marokanski nogometni savez morat će platiti i milijun dolara kazne, te dodatnih devet milijuna dolara odštete zbog troškova nastalih zbog odustajanja od organizacije.
 
Maroko je odustao od organizacije afričkog prvenstva u studenom prošle godine, svega tri mjeseca prije početka turnira zbog straha od širenja ebole.
 
Umjesto Maroka u organizaciju je uskočila Ekvatorijalna Gvineja. Afričko prvenstvo završava ovoga vikenda. Prvo je u subotu utakmica za 3. mjesto između Ekvatorijalne Gvineje i DR Konga, a u nedjelju je finale između Gane i Obale Bjelokosti.
 
CAF je kaznio i Ekvatorijalnu Gvineju sa 100.000 dolara zbog navijačkih nereda u polufinalnu Kupa nacija protiv Gane u četvrtak.
 
Do nereda je došlo u 80. minuti u trenucima dok je Gana vodila 3-0. Susret je prekinut na više od pola sata nakon čega je nekako priveden kraju. Do prekida je došlo nakon što su navijači Ekvatorijalne Gvineje raketama i drugim projektilima, te bocama napali navijače Gane koji su zaštitu potražili na travnjaku. Policija je potom evakuirala gostujuće navijače kroz tunel, te suzavcem ispraznila tribinu s domaćim navijačima. U sukobima domaćih navijača i policije ozlijeđeno je 36 osoba, pri čemu je 14 završilo u bolnici.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara