"Messi, ajde na odmor sa ženom i malim a ne na SP, jer zbog perverznog kalendara u Brazil ćeš doći iscijeđen!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

FERNANDO SIGNORINO, kondicijski trener koji je Maradonu i suigrače pripremao za svjetski naslov 1986., žestoko je napao nogometne moćnike, koji u utrci za profitom zanemaruju zdravlje igrača.

Okrivljuje ih da zbog previše klupskih utakmia u sezoni, na velika natjecanja najbolji nogometaši dolaze iscrpljeni.

Messi doista na prošlom SP-u u Južnoj Africi nije bio svoj, a Signorini za to krivi "perverzno" prebukiran kalendar i upozorava da će se isto ponoviti i u Brazilu sljedećeg ljeta, ne zato što će Messi puknuti pod pritiskom velikog natjecanja, nego od fizičke potrošenosti.

"Messiju bi bilo najbolje da ode na odmor sa suprugom i sinom. Bit će čudo ako mu zgusnuti raspored dopusti da dođe spreman na SP.

U Messiju trebamo uživati, umjesto da taj fascinantni ljudski stroj dovodimo u opasnost!"

Signorini apelira:

"Savjetujem nogometnim moćnicima da više gledaju na humanost, a manje na novac. Ovakvi zahtjevni kalendari pokazuju nedostatak poštovanja prema igračima i gledateljima koji na SP-u žele vidjeti dobar nogomet, a to neće dobiti.

Fifa mora promijeniti raspored natjecanja i ne može se dogoditi da je tako mali razmak između kraja nacionalih prvenstva i SP-a, a igrači bi se trebali pobuniti i reći kako ne prihvaćaju takvo iscrpljivanje."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara