Mihajlović brani Kolarova: "I mene je Patrick Vieira nazvao ciganskim govnom, a ja sam ispao rasist"

Foto: AFP, Rai sport

IZBORNIK Srbije Siniša Mihajlović rekao je kako incident između Aleksandra Kolarova i albanskih navijača na utakmici Newcastlea i Manchester Cityja neće utjecati na status srpskog braniča u reprezentaciji.

Kolarov se verbalno obračunao s nekoliko Albanaca koji su ga na početku utakmice Premiershipa proteklog vikenda provocirali albanskom zastavom. U Engleskoj, koja se još nije pomirila sa, za njih blagom, kaznom UEFA-e Srbiji zbog rasističkog ispada navijača u Kruševcu, sukob Kolarova s Albancima odmah je "promoviran" kao novi izljev rasizma. Srpski je bek nakon utakmice prijavljen policiji zbog rasizma.

Srpski izbornik stao je u obranu svog igrača: "Pričao sam s Aleksandrom i sve mi je rekao što se dogodilo. Ovaj događaj neće utjecati na njegov status u reprezentaciji", rekao je za Sportal.rs.

"Vieira mi je rekao da sam cigansko govno. Zašto on nije rasist?"

Prokomentirao je Mihajlović i hajku na račun Srbije zbog navodnog rasizma na nogometnim stadionima.

"Mogli smo i gore proći s kaznom UEFA-e. Problem s rasizmom je što se pojednostavljuje i uvijek jedna strana ispadne žrtva".

I sam je Mihajlović bio usred skandala kada je prije dvanaest godina za Lazio igrao protiv Arsenala.

"Patrick Vieira mi je u tom poznatom slučaju rekao da sam cigansko govno, ja sam njemu uzvratio da je crno govno. Zašto sam ja tada ispao rasist, a on nije?", pita se Mihajlović.

Vieira o incidentu: "Igrači Lazija rekli su mi da je Mihajlović glup"

Bivša francuska zvijezda je te 2000. godine nakon utakmice u Rimu otvoreno progovorio protiv Mihajlovića:

"Puno sam ružnih stvari čuo na svoj račun, a sve od jednog igrača - Mihajlovića. Rekao mi je da sam crni gad i jebeni crni majmun. To nije nešto što profesionalni nogometaš treba govoriti. Pričao sam s igračima Lazija, rekli su mi da znaju Mihajlovića te kako je glup. Ispričali su mi se".

Nakon incidenta Vieira je dodao kako zbog takvih situacija više nikada neće igrati u Italiji. Ipak je još zaigrao za Juventus i Inter prije nego je karijeru zaključio u Manchester Cityju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara