Mikulenasovi šumari borili bi se za opstanak u HNL-u: Dinamu na uzvratu u Vilniusu još jedna pripremna utakmica

Mikulenasovi šumari borili bi se za opstanak u HNL-u: Dinamu na uzvratu u Vilniusu još jedna pripremna utakmica

Foto: Hina

Video: Dario Dalmacija/Index

GRAŽVYDAS MIKULENAS lik je, djelo i posebno frizura, nažalost nepoznata mlađim ljubiteljima nogometa na ovim prostorima, ali malo stariji navijači Dinama s posprdnim osmijehom reagirat će na spomen napadača koji je u tadašnji Tuđmanov (još jedan lik kojeg mlađi srećom ne pamte) dvorski klub doveden kao "ubojiti napadač" 1999., kada prvak Hrvatske nije pitao kako ili koliko, nego je samo bjesomučno trošio.

Dinamovi dresovi izgledali su kao oni Hrvatskog dragovoljca, ali Žalgiris je na razini davljenika HNL-a

Jedini litavski nogometaš koji je do sada igrao za Dinamo karijeru je počeo u Žalgirisu, za koji je nastupao šest godina, prije nego što je u samo jednoj sezoni u Zagrebu pokazao da je na razini... pa upravo današnjeg Žalgirisa (kao što ljubitelji košarke znaju, to znači "zelena šuma"), prvaka Litve, koji bi po prikazanom na susretu protiv potpuno neuigranog i Dinama u stvaranju, u HNL-u vodio bitku za opstanak.

Mamićev Internacional protiv Litavaca složio par lijepih akcija nakon sat vremena ničega

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, koji će i ove sezone imati nacionalni sastav Vijeća sigurnosti UN-a, a dresove kao HD, do prvog gola u 58. minuti bio je spor, trom, nepovezan i neuigran, ali moramo istaknuti kako je engleski sudac previdio igranje rukom Samira Kerle i penal za Dinamo. Nakon toga uslijedilo je nekoliko lijepih akcija, u kojima je lopta išla "kao po špagi"; prije svega akcija za drugi, gol, kada je Ademi na centru oduzeo loptu, odmah odigrao na desno za novu desetku Machada, a ovaj oštro proslijedio na suprotnu stranu, gdje Antolić zakucava za konačan rezultat.

Soudanijeva ramazanska večera: Ne smije jesti po danu, pa se gostio uz aut-crtu nakon što su se upalili reflektori

Osim te lijepe akcije i gola, jedino čega ćemo se sjećati s ove utakmice je nesvakidašnji detalj; Alžirac Soudani ramazansko je suzdržavanje od hrane i pića do noći, nadoknadio konkretnim obrokom uz aut-liniju, ali naravno, nakon što je pao mrak. 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara