Morbidno likovanje navijača Galatasaraya: Ubili smo Deliju, slijede Grobari

Foto: Twitter

"TKO JE SLJEDEĆI?" pitaju se navijači Galatasaraya nakon što su u prije košarkaške utakmice s Crvenom zvezdom ubili pripadnika Delija, Marka Ivkovića, 25-godišnjaka iz Zemuna rođenog u Zadru.

Fotografija transparenta s ovom porukom širi se društvenim mrežama. Navijači Galatasaraya na njoj se hvale svojim zločinom, ali idu i korak dalje, pa nakon što su "riješili" pripadnika Delija, ističu pripadnike kojih navijačkih skupina dalje žele ubiti.

Pored natpisa "Delije" stavljana je kvačica, ali ostale su prazne kućice s navijačima Olympiakosa (Gate 7), te navijačima Partizana (Grobarima) i CSKA.

Ovaj ispad dodatno će podići tenzije, koje su narasle čak i u odnosima dviju zemalja. Galatasaray je ubijenom srpskom navijaču želio odati počast minutom šutnje prije utakmice s Bešiktašom, ali su navijači Galate zvižducima sabotirali ovaj gest.

Srpski navijači u Beogradu su prosvjedovali pred turskom ambasadom, a na ceremoniji za poginulog navijača, svećenik ga je nazvao novim Milošem Obilićem, što je pojam za srpskog junaka koji umre herojskom smrću, po imenu i činu onog koji je tijekom Kosovske bitke 1389. ubio turskog sultana Murata.

Srpski premijer Vučić nazvao je svog kolegu Ahmeta Davutoglua, a srbijanski konzul u Istanbulu poručio je: "U vrijeme kada se Srbiji sa svih strana zabija nož, u Turskoj je zabijen nož u srce navijača iz Srbije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara