Na Maksimiru nisu bile dvije kolone: Niko Kovač i Vukovar ujedinili Hrvatsku, pogledajte slavlje Hrvatske

Na Maksimiru nisu bile dvije kolone: Niko Kovač i Vukovar ujedinili Hrvatsku, pogledajte slavlje Hrvatske

Foto: Index, Dario Dalmacija, Dea Redžić, Čitatelji Indexa, Getty Images / Guliver image, Hina 

U HRVATSKIM se navijačima probudio revolt; turbulencije u kvalifikacijama, pa i činjenica da i sami igrači sve teže mogu poistovjetiti s ovom reprezentacijom, dodatno ih je motivirala da se unatoč kiši i hladnoći večeras upute na Maksimir.

Sat vremena do početka utakmice vrijedne SP-a tribine Maksimira bile su okićene prepoznatljivim transparentima, tu je ekipa iz Broda, Cerne, Nuštra, Josipovca, Splita, Šibenika, Zenice, Tivta, Vinkovaca i drugih hrvatskih krajeva. Tisuće navijače zagrijali su dlanove i prije utakmice, a nakon dugo vremena vidjeli smo navijačku euforiju u metropoli.

Navijači su se zagrijavali u šatoru na Trgu bana Jelačića, a potom su se prebacili na punktove u blizini stadiona. Podrška Hrvatskoj tijekom dana stiže iz svih dijelova Europe i svijeta od navijača koji će Kovačeve igrače bodriti ispred tv-a. Fotografije Indexu stižu iz New Jerseyja, Manheima, Rima....  

Unatoč svim problemima, večeras svi imaju zajednički cilj, osjeti se to i na tribinama Maksimira. 15 minuta do početka susreta sjever je zagrmio: "Ajmo istok, ajmo zapad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod istokom je razvijen veliki transparent "Tisuću generacija noćas ne spava", a pod sjeverom tradicionalni "Hoćemo pobjedu!". Povici otpora prema vodstvu HNS-a stigli su s maksimirskog juga, gdje su svoje pozicije zauzeli Ultrasi i Boysi. 

Nakon pogotka Marija Mandžukića u 27. minuti tribe su doslovno eksplodirale. Ovacije je dobio i Niko Kovač koji se dva puta morao odjaviti navijačima,  kao i Mandžukić i to nakon što je dobio crveni karton. Hrvatska nije mogla bez drame, ali završilo je velikim slavljem. Kočnice su popustile, igrači su jedni druge nosili na rukama, a Joe Šimunić uzeo je mikrofon u ruk i poveo skandiranje "Za dom spremni".

"Ma tko će mene kazniti, tko??", vikao je u Indexovu kameru nakon susreta.

Svatko ima svoj način slavlja, a neki i drugačije tumačenje povijesti...

>>> Uskoro opširnije o atmosferi s Maksimira...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara