Najbolji hrvatski amateri: Josip Gusković i Ivan Zorić idu na turnir u Barcelonu

Najbolji hrvatski amateri: Josip Gusković i Ivan Zorić idu na turnir u Barcelonu

Foto: Nike Chance

JOSIP GUSKOVIĆ i Ivan Zorić izborili su nastup na završnom Nike Chance turniru koji će se održati u La Masiji, nogometnom kampu FC Barcelone.

Ovog vikenda zagrebački nogometni kamp Zagrebello i stadion NK Zagreb U Kranjčevićevoj bili su domaćin drugog Nike Chance turnira na kojem su mladi nogometni amateri dobili priliku pokazati svoje umijeće i vještine u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Nakon uvodnog turnira na kojem su se birali finalisti završnog Chance izazova, najbolji od najboljih mladih nogometnih amatera, njih 24-ica imali su mogućnost u tri dana pokazati da su upravo oni ti koji zaslužuju da nađu svoje mjesto među 100 nogometaša koji će dobiti priliku života i nastupiti na globalnom natjecanju koje će ove godine održati u možda i najboljoj nogometnoj školi za mlade talente La Masiji, nogometnom kampu FC Barcelone.

Mladi nogometaši imali su tako jedinstvenu priliku kroz treninge sa vrhunskim hrvatskim trenerima i finalnu utakmicu zadiviti scouting team predvođen poznatim bivšim hrvatskim reprezentativcem Zvonimirom Soldom, te se izboriti za dvije pozicije koje vode na finalno natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su se tijekom vikenda družili s mnogim nogometnim stručnjacima, upoznali su svojevrsni život nogometnih profesionalaca, razgovarali su i saznali kakvu je karijeru imao Dario Šimić, gdje je sve radio stručnjak za fizičku pripremu Zvonko Komes, te su dobili i veliku podršku od Nikole Jurčevića člana stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije koji im je otkrio kako teku pripreme hrvatske nogometne reprezentacije za EURO.

Nakon dvodnevnih treninga dvije momčadi odigrale su vrlo zanimljivu i dinamičnu utakmicu na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici u kojoj su u 60 minuta trebali pokazati svoje nogometno umijeće, te uvjeriti Zvonimira Soldu i njegov scouting team da su odlični individualci koji su spremni uklopiti se u kolektiv.

Kao najbolji pokazali su se Josip Gusković i Ivan Zorić, koji su u 60 minuta pokazali najviše i koji su nakon prilično dugog vijećanja uspjeli uvjeriti Solda i njegov tim da su upravo njih dvojica zaslužila nastup na finalnom Chance turniru u Barceloni u kolovozu ove godine.

"Hvala vam svima koji ste zajedno sa mnom sudjelovali u ovom lijepo projektu. Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti dio Nike Chance izazova, upoznati nove mlade ljude i vidjeti njihovu želju za pobjedom. Nažalost samo dvojica su mogla proći na završni turnir, ali to ne znači da su ostali bili lošiji i slabiji, jer uistinu su odlučivale sitnice i moram priznati da nismo imali nimalo lak zadatak izabrati najbolje. Vjerujem da ćete i dalje nastaviti raditi kako biste jednoga dana i vi možda dobili sličnu priliku, a tko zna možda se ponovo sretnemo u nekim sličnim projektima ili na nogometnim terenima", izjavio je Zvonimir Soldo, prilikom proglašenja pobjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara