Najljepši polumaraton u regiji: Pogledajte fascinantne snimke sa 15. splitske utrke

Najljepši polumaraton u regiji: Pogledajte fascinantne snimke sa 15. splitske utrke

Screenshot (Youtube)

IAKO je Splitski polumaraton prije 10-ak dana brojio već svoje 15.izdanje, on je ove godine u svemu odisao svježinom i jednim potpuno novi sjajem. 
 
Organizator Maraton klub Marjan potrudio se da svojim sugrađanima, te brojnim stranim natjecateljima iz 25 zemalja svijeta predoči ono najljepše i najznakovitije što „najlipši grad na svitu i okolici“ može ponuditi. Pri promociji u pomoć su im najavnim spotom, priskočili i poznati splitski sportaši, Goran Ivanišević, Dino Rađa, Robert Jarni, Duje Dragana i Blanka Vlašić, a ni dopredsjednik svjetske atletske federacije, legendarni Sergey Bubka prilikom svog nedavnog boravka u Splitu nije mogao ostati ravnodušan i ne dati potporu projektu koji se, što se atletskog dijela tiče, zbog svoje zahtjevnosti i složenosti uspoređuje s Mediteranskim igrama u Splitu 1979.godine
 
Po prvi put je tako polumaraton izašao iz svog „rezervata“ zvanog park šuma „ Marjan“, te je svojih 21,1 kilometara raširio preko cijelog grada, uključujući splitski dnevni boravak- Rivu, Dioklecijanovu palaču, Marmontovu, najširu Splitsku ulicu - ulicu Domovinskog rata koja je po prvi puta otkad je napravljena bila zatvorena za promet u cijeloj dužini , tlo Poljudske ljepotice, te što je posebno zanimljivo - vojnu bazu Lora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Među sudionicima Olimpijskih igara u Londonu i Pekingu, pobijedili su, naravno, predstavnici Kenije, s lakoćom, ali ne zato što su najbolji, nego zato što im je to u krvi. No, pobijedili su i svi oni koji su se pojavili na startu i završili po mnogima, najljepši polumaraton u ovom dijelu Europe. Među njima proslavljeni dvostruki olimpijac Igor Boraska, novinarka HRT-a Nevena Rendeli, olimpijka u daljinskom plivanju Karla Šitić, glumac HKM Vinko Mihanović….
 
A kako je sve to skupa izgledalo pogledajte u fascinantnom video isječku 15. Splitskog polumaratona
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara