Naš Švicarac, odbor za doček u Zurichu: Igramo protiv momčadi pune Balkanaca, ali bez balkanskog mentaliteta

Foto: HNS Instagram

IVAN RAKITIĆ, rođen je u Švicarskoj i igrao je za sve mlade selekcije te zemlje, prije nego što je odabrao hrvatsku, prvo mladu, a zatim i seniorsku reprezentaciju, tako da nema prikladnijeg čovjeka za domaćina suigračima koji sutra u 20.30 u St. Gallenu igraju protiv Švicarske važnu pripremnu utakmicu za SP:

"Drago mi je da sam se vratio i na nogometnu scenu u Švicarskoj. Za mene ovo i jest i nije posebna utakmica, s obzirom da u svaku utakmicu ulazim motiviran i sa željom za pobjedom, tako da to neće ništa promijeniti u pripremi, ali ovoga ću puta vidjeti jako puno prijatelja i bivših suigrača u švicarskoj reprezentaciji".
 
Švicarska je trenutačno bolje plasirana od Hrvatske na Fifinoj ljestvici reprezentacija.
 
"Vidjet ćemo kakav je odnos snaga, makar se radi o prijateljskoj utakmici, koja nije ista kao i kvalifikacijska. Važna je i za Švicarsku i za Hrvatsku kao priprema za SP. Najvažniji je rad, da se vidi da idemo pravim putem", najavio je Rakitić.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv Hitzfeldovih nogometaša Hrvatska će imati dobru priliku provjeriti svoju kvalitetu, s obzirom na snagu protivnika.
 
"Švicarska ima jako kvalitetnu reprezentaciju, teško je izdvajati pojedince. Bit će to vrlo teška utakmica, Švicarska nije slučajno prošla kvalifikacije. Imaju i velikog izbornika i bit će maksimalno spremni. No, zato smo i došli, da imamo pravi test", izjavio je jedan od nositelja igre hrvatskog veznog reda i kapetan španjolske Seville.
 
"Švicarci imaju puno igrača balkanskog podrijetla, no svi su odrasli u švicarskom nogometu, radili pod švicarskim trenerima, u švicarskom mentalitetu, što je nešto sasvim drugo. Hitzfeld je bio u njemačkom nogometu i oni teže disciplini, radu i to im je jedna od najvećih kvaliteta".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara