Navijači Reala traže odlazak Pereza: U dvanaest godina vladavine potjerao je čak devet trenera

Navijači Reala traže odlazak Pereza: U dvanaest godina vladavine potjerao je čak devet trenera

Screenshot (Marca)

"PEREZ ODLAZI", poručuju na društvenim mrežama navijači Reala razočarani činjenicom da je predsjednik madridskog kluba uručio otkaz Carlu Ancelottiju.
 
U svojoj dvanaestogodišnjoj vladavini u Madridu Perez je dosad smijenio čak devet trenera - šest u svom prvom mandatu (2000-2006) i trojicu u drugom (od 2009. do danas).
 
Prvi otkaz Perez je kao predsjednik Reala uručio Vicenteu Del Bosque, koji je u prvoj Perezovoj sezoni osvojio Primeru i španjolski Superkup, a u drugoj Ligu prvaka, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. U trećoj sezoni Del Bosque je osvojio "samo" Primeru - dovoljno da ga Perez smijeni i za trenera postavi Carlosa Queiroza.
 
Osvajanje samo španjolskog Superkupa Perez je smatrao neuspjehom, te je pred kraj sezone 2003/04 Queiroz otišao iz Madrida.
 
Camacho dobio otkaz nakon šest utakmica, Remon nakon dvadeset
 
Jose Antonio Camacho, treći je smijenjeni trener za vrijeme Perezove vladavine, a otkaz je dobio nakon samo šest utakmica na klupi Reala. Četiri je odradio na kraju sezone 2003/04, a presudila su mu dva poraza na početku naredne sezone.
 
Mariano Garcia Remon odradio je 20 utakmica kao trener Reala, a otkaz je dobio u prosincu jer je imao "samo" 60 posto pobjeda. 
 
Nema trofeja - nema posla
 
Wanderlei Luxemburgo zadržao se u Realu godinu dana, a budući da nije osvojio niti jednu titulu, Perez mu je uručio otkaz. 
 
Nakon što je za trenera postavio Juana Ramona, a pola godine kasnije i njega smijenio, Perez je odlučio podnijeti ostavku na poziciju predsjednika Reala.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vratio se tri godine kasnije i odmah za trenera postavio Manuela Pellegrinija. Čileanac je sezonu završio bez trofeja, a to Perez ne prašta.
 
Mourinho se najduže zadržao na klupi Reala u Perezovoj eri
 
U svibnju 2010. godine u Madrid je stigao Jose Mourinho, trener koji se najduže zadržao na klupi Reala u Perezovoj eri. Mourinho je u prvoj sezoni osvojio Kup Kralja, u drugoj je pokorio Primeru i slavio u španjolskom Superkupu, a Madrid je napustio nakon što je treću sezonu završio bez trofeja. 
 
Naslijedio ga je Ancelotti, koji je u debitantskoj godini u Realu osvojio čak četiri trofeja, uključujući i jubilarnu desetu Ligu prvaka za kraljevski klub. 
 
"Ancelotti je siguran, što god se dogodi! Ne ide nigdje", poručio je Perez navijačima Reala prije samo dva mjeseca. 
 
 
 
Nakon što je Real sezonu završio bez osvojenog trofeja, Talijan je dobio otkaz iako je trener Reala s najviše pobjeda u prvih 100 utakmica, najviše golova postignutih po utakmici, najviše osvojenih bodova po utakmici i najviše osvojenih trofeja u jednoj godini.
 
"Ako u dvanaest godina jedan čovjek promijeni devet trenera, onda sigurno nisu krivi treneri, već on. #PerezOut", piše jedan razočarani navijač Reala.
 
Tko je sljedeća žrtva diktatora Pereza, pitaju se navijači kraljevskog kluba: Benitez, Zidane ili Klopp?
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara