Navijači Rijeke zbog Karnevala traže novo prekrajanje rasporeda: "Nama su maškare svetinja"

Navijači Rijeke zbog Karnevala traže novo prekrajanje rasporeda: "Nama su maškare svetinja"

Foto: Hina

NAVIJAČI Rijeke uputili su pisma na adrese HNS-a, gradonačelnika Rijeke te klubova Rijeke, Istre 1961, Zagreba i Lokomotive kako bi pokušali prekrojiti raspored hrvatskog prvenstva.

Riječani mole za odgodu utakmice Rijeke i Istre 1961, koja je sa 16. veljače prebačena na dan ranije zbog prošlotjedne odgode susreta Rijeke i Hajduka koji će zbog snijega igrati tek 18. veljače. Problem je što se u nedjelju 15. veljače u Rijeci održava tradicionalni Karneval, pa navijači upozoravaju da se utakmica s Istrom ne bi trebala igrati tog dana.

Priopćenje navijača prenosimo u cjelosti:

"Utakmica između HNK Rijeke i HNK Hajduka iz Splita koja je bila zakazana za subotu 7.2.2015. otkazana je zbog nevremena u Hrvatskoj. Taj susret prebačen je za srijedu 18.2. Zbog te odluke susret između NK Istra 1961 iz Pule i HNK Rijeke, zakazan za ponedjeljak 16.2.2015. prebačen je dan ranije, na nedjelju 15.2.2015. s početkom u 15.00. U normalnim uvijetima to ne bi predstavljalo nikakav problem, ali u ovom određenom trenutku taj susret se preklapa sa jednim od najbitnijih događanja u Gradu Rijeci i riječkoj regiji, Međunarodnim Riječkim Karnevalom, manifestacijom koja u Rijeku privlači 10 000 maškara i oko 80 000 gledatelja, te je uz HNK Rijeku najveći promotor našeg grada i regije, te najmasovniji događaj u Hrvatskoj.

Kako je poznato, HNK Rijeka je klub koji svoju navijačku bazu crpi iz regionalog okvira iz tzv. Riječkog prstena, a upravo taj prsten “živi” za maškare koje kulminiraju Riječkim Karnevalom i paljenjem pusta (na Pepelnicu – Čista Srijeda ili dan prije, ovisno o tradiciji mjesta, što se, ujedno, poklapa i sa utakmicom između Rijeke i Hajduka).

Mi, navijači Rijeke, smatramo da se nogomet igra radi navijača, ali poštujemo i tradiciju našeg kraja. Nama su naša Rijeka i naše maškare, krabulje ili mačkare SVETINJA. Ovim putem molimo nadležene da razmisle o zamjeni termina utakmica Istra 1961 – HNK Rijeka (nedjelja, 15.2., 15.00) i utakmice NK Zagreb – NK Lokomotiva koja se igra dan ranije (subota, 14.2., 17.00) u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Uz dužno poštovanje za ova dva zagrebačka kluba, na prijateljskim utakmicama HNK Rijeke skupi se više gledatelja nego na utakmici ta dva kluba. Nogomet se igra radi navijača, a suludom odlukom da se utakmica između NK Istre 1961 i  HNK Rijeke igra na dan Riječkog Karnevala, veliki dio navijača Rijeke će zbog toga biti prisiljeno na jednu tešku odluku. Biti će prisiljeni žtvovati jedan dio onoga za što žive. Rijeku ili Riječki Karneval. VI, nadleženi, još uvijek možete ispraviti ovu nepravdu i pokazati da u istinu BRINETE ZA HRVATSKI NOGOMET i zamijeniti termine ova dva susreta.

U nadi da ćete poslušati glas navijača"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara