Nema štrajka u Primeri: Španjolski sud stao uz klubove, Savez uz Udrugu nogometaša

Nema štrajka u Primeri: Španjolski sud stao uz klubove, Savez uz Udrugu nogometaša

Foto: Hina

ŠPANJOLSKI Visoki sud u četvrtak je zabranio najavljeni štrajk Udruge profesionalnih nogometaša (AFE), koji je zaprijetio odigravanju završnice prve i druge lige, a nakon žalbe Udruge profesionalnih klubova (LFP),

 AFE je najavio štrajk kojim bi u pitanje došlo odigravanje posljednja dva kola u Primeri nezadovoljan novim obvezujućim zakonom donesenim prošlog mjeseca kojim se mijenja regulacija prodaja televizijskih prava od sezone 2016/17. Tako bi od sezone 2016/17. postojao kolektivni ugovor oko prodaje TV prava za razliku od sadašnjeg sustava prema kojemu svaki klub može pregovarati zasebno. Ta promjena donesena je kako bi se ravnomjernije podijelio novac od TV prava, umjesto dosadašnjeg sustava koji je favorizirao najuspješnije i najbogatije klubove Barcelonu i Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AFE podržava ideju kolektivnog ugovora, ali je nezadovoljan prijedlogom raspodjele novca.

Usprkos ovoj odluci Visokog suda, odigravanje završnice španjolskog prvenstva još uvijek je neizvjesno, jer je Španjolski nogometni savez (RFEF) stao na stranu AFE-a i zaprijetio kako će u subotu suspendirati natjecanje "do daljnjega".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara