Neredi širom Europe: 30 uhićenih na bavarskom derbiju, navijači AEK-a prekinuli utakmicu

Foto: Screenshot

NEREDI su proteklog vikenda izbijali na stadionima diljem Europe.

U Engleskoj je policija imala pune ruke posla s navijačima Newcastlea, Sunderlanda i Millwalla, a u Ateni su navijači prekinuli utakmicu AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači AEK-a prekinuli su utakmicu nakon što je njihova momčad primila gol u 87. minuti. Sišli su na atletsku stazu i nisu dopustili da se utakmica nastavi. Igrači su se povukli u svlačionicu, a policija istrčala na navijače koji su uzvratili topovskim udarima. Susret nije završen.
 

Neredi su pogodili i njemački nogomet. Navijači su se sukobili s policijom prije i nakon bavarskog derbija Bayerna i Nurnberga. Oko 400 navijača Nurnberga dopraćeno je pod policijskom pratnjom na stadion, a minhenski "ultrasi" napali su ih kamenjem i bocama. Policija je upotrijebila suzavac i palice, 30 osoba je uhićeno, a 16 policajaca ozlijeđeno.

Incidenti su pratili i bukureštanski derbi Rapida i Steaue, a s tribina je upaljačem pogođen jedan igrač Steaue. Susret je završio 1:1.
  
U prvenstvu Kosova, koje se još uvijek nada službenom priznanju UEFA-e i FIFA-e, izbili su veliki neredi koji su prekinuli utakmicu Hysija iz Podujeva i Prištine. U općoj tučnjavi nekoliko policajaca na terenu koristilo je suzavac, a tukli su se i navijači i igrači i stručni stožeri obiju ekipa.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara