Nervozni Bandić mucao o Dinamu: Svoj novac dijelim kako hoću!

Foto: Screenshot; HTV

GOSTUJUĆI u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić suočio se s brojnim pitanjima oko gradskog financiranja Dinama.

Grad Zagreb je kroz šest godina uplatio na Dinamov račun 214 milijuna kuna, što je, prema Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, posve legalno, jer je Grad Zagreb postupio po Zakonu o sportu. Međutim, Bandić je demantirao da je Dinamo od grada godišnje dobivao 40 milijuna kuna u periodu od 2006. do 2012. godine. Voditelj emisije Aleksandar Stanković iznio je podatke prema kojima je Dinamo na godišnjoj bazi od Zagreba dobivao 21 do 23 milijuna za održavanje stadiona, šest do sedam milijuna iz gradskog proračuna za financiranje vrhunskog sporta te tri i pol milijuna od Turističke zajednice grada Zagreba. Osim toga, Zagreb je izdvajao novac i za omladinski pogon Dinama, a poznato je i to da je Zagrebački holding reklamirao svoje tvrtke poput Gradske plinare i Zagrebačkog velesajma, što je Dinamo naplatio 7.5 milijuna kuna godišnje.

"Koje reklame?! I Grad i Holding davali su 21 milijun kuna, provjerite! Ako nije, ja ću se ispričati", progrmio je nervozni Bandić.

"Dinamo je nacionalni simbol ove zemlje i Dinamo je gradski zaštitni znak. Dinamo nije dobio nikakvih 40 milijuna kuna, nemojte hiperbolizirati. U najboljim je danima dobivao 21 milijun za održavanje stadiona", rekao je Bandić, koji se nakon nekoliko minuta ispravio s računicom:

"20 milijuna i 800 tisuća kuna je polog za održavanje stadiona na četiri godine", poručio je Bandić. "Stadion je gradski, građevina u Maksimiru košta pet do sedam milijuna", nadovezao se zagrebački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje zašto grad najviše pomaže Dinamu, Bandić je odgovorio protupitanjem:

"Zašto vas Dinamo žulja, mene ne žulja. Dajemo svima u skladu sa zakonom, mene Dinamo ne žulja".

Iskrsnulo je i pitanje zašto se Bandić miješa u izbor intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a nikad se ne pita zašto je čelni čovjek u Dinamu onaj koji lijepi 500 eura na čelo. Naravno, Bandić ima svako pravo preispitati vladavinu Zdravka Mamića u Dinamu jer mu grad daje toliki novac, ali...

"Zašto bih pitao, ja poštujem pravila igre. Nisam vjenčan sa Zdravkom Mamićem, nemam nikakvih problema sa Zdravkom Mamićem, on neka radi svoj posao. Ne dajem nikakve novce, Grad Zagreb je nešto drugo. Ja ne dijelim ništa, imam svojih 250 tisuća kuna koje godišnje raspoređujem kako hoću, a gradske pare raspoređujem po pravilima koje donese gradska skupština. Ako imate bilo kakvu informaciju o protuzakonitom trošenju, imate institucije pa prijavite", poručio je Bandić.

Stanković ga je pitao "nije li nelogično što je Dinamo neprofitna organizacija" te "treba li Dinamo postati dioničko društvo".

"Zašto bih ja to tražio? Ponosan sam na svoj Dinamo", odgovorio je Bandić. Stanković je ponovio pitanje, ali Bandić je bio uporan u svom besmislenom odgovoru:

"Odgovorio sam vam, ponosan sam na Dinamo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara