Nijemci žele Euro 2020.: ´88. nisu uspjeli otići do kraja, hoće li za osam godina?

Foto: AFP

UEFA je odredila 15. svibnja kao zadnji dan do kojeg nacionalni savezi mogu iskazati početni interes za domaćinstvo Europskog prvenstva 2020.

Među prvima koji će to učiniti je Njemačka. Naime, Njemački nogometni savez (DFB) potvrdio je da razmatra mogućnost kandidature za dobivanje Eura, koji će se održati za osam godina:

"Razgovarat ćemo o toj temi na sjednici Izvršnog odbora, 27. travnja", najavio je predsjednik DFB-a Wolfgang Niersbach za Kicker.

Ukoliko uspiju, Nijemcima bi to bilo drugo Europsko prvenstvo kojeg bi organizirali. Prije 24 godine, domaćin je bila Zapadna Njemačka, a 15 utakmica pratilo je ukupno 888 tisuća ljudi (59 tisuća u prosjeku).


San o zlatu Nijemcima je uništio Marco van Basten u 88. minuti polufinalnog okršaja. U finalu se Nizozemska popela na krov Europe preko SSSR-a (2:0), a Van Basten je natjecanje okončao kao najbolji strijelac, s pet postignutih pogodaka.

UEFA će odluku o domaćinu donijeti krajem 2013. ili početkom 2014. Nakon ovogodišnje smotre u Poljskoj i Ukrajini, najbolje reprezentacije Starog kontinenta 2016. će ugostiti Francuska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara