Nitko ne želi Rangerse u prvoj ligi: Slavni klub iz Glasgowa seli u niži razred, slijedi egzodus igrača

Nitko ne želi Rangerse u prvoj ligi: Slavni klub iz Glasgowa seli u niži razred, slijedi egzodus igrača

Foto: AFP

NAKON što je pravno likvidiran, nogometni klub Glasgow Rangers s novim je vlasnikom zatražio dozvolu za nastavkom nastupanja u škotskoj Premierligi, međutim negativno se izjasnilo već šest od 12 premierligaških klubova; a da bi s novooformljenim klubom mogao nastaviti natjecanje u Premiershipu, Green bi morao dobiti najmanje osam od ukupno 12 predstavničkih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Aberdeena, Invernessa, Dundee Uniteda, Heartsa i Hiberniana, protivnikom izvanrednog Rangersova ulaska priključio se i St. Johnstone."Mislim da moramo poslati jasnu i nedvosmislenu poruku kustosima škotskog nogometa da se ova vrsta scenarija više nikada ne bi ponovila nikome od nas", priopćili su iz St. Johnstonea, dok su isto potvrdili i iz Aberdeena: "Naša je namjera da ne podupremo sudjelovanje Rangersa u novoj sezoni."

Novom vlasniku Greenu, odnosno konzorciju koji vodi, sada ne preostaje ništa drugo nego redom slati zahtjeve za uključenje u niže lige škotskog nogometa. U lošem danu za slavni klub 140-godišnje tradicije, u 54 navrata škotskog prvaka, objelodanjeno je da je pokrenuta kriminalna istraga o vlasničkom preuzimanju kluba Craiga Whytea od Sir Davida Murraya u svibnju 2011. godine, dok je od Fife i Uefe arbitražu povodom neisplaćena dugovanja za transfer Nikice Jelavića pokrenuo bečki Rapid. Nadalje, klub čeka igrački egzodus, a promjenu sredine već su najavili Steven Naismith i Steven Whittaker. Očekuje se to i od glavnine ostalih prvotimaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara