Nova UEFA-ina kazna Dinamu - bez navijača protiv PSV-a i pola milijuna kuna!

Foto: HINA

DINAMO će protiv PSV-a 24. listopada igrati bez navijača i UEFA-i će platiti pola milijuna kuna, otkrio je direktor kluba Tomislav Svetina.

Kazne su stigle zbog rasizma (skandiranje BBB-a "Mamiću cigane") na utakmici protiv Šerifa, te rasizma i pirotehnike na utakmici protiv bečke Austrije.

"Protiv PSV-a ćemo igrati pred praznim Maksimirom i UEFA-i moramo platiti 65 tisuća eura.  Dobili smo i pohvale od UEFA-e za gostovanje u Beču gdje su naši navijači bili na stadionu zahvaljujući vaučerima", rekao je Svetina na izvanrednoj pressici i najavio žalbu na takvu odluku UEFA-e.

"UEFA ne trenira strogoću na Dinamu"

Svetina smatra kako Dinamo nije UEFA-i "trn u oku".

"Činjenica je da je UEFA vrlo jasna u odnosu na rasizam. UEFA ima nultu toleranciju u odnosu na rasizam. Legia je kažnjena s dvije utakmice bez publike i 150 tisuća eura. Nije Dinamo trn u oku UEFA-i, ona je jednaka prema svima. UEFA ne trenira strogoću na Dinamu", poručio je direktor "Modrih".

"Tužit ćemo naše navijače koje identificiramo za nadoknadu štete. Već tužimo četvoricu zbog Šerifa, a i ostali će doći na red. Policija je identificirala 300 navijača na utakmici protiv Šerifa i protiv njih će također ići tužbe."

Za kraj je Svetina zamolio javnost...

"Volio bih da svi skupa pokušamo zadržati Dinamo u Europi."

Podsjetimo, ranije je ove sezone istočna tribina Maksimira bila zatvorena zbog vrijeđanja Zdravka Mamića. Pored toga, "Modri" su UEFA-i platili i 25 tisuća eura zbog ispada navijača na utakmici protiv Fole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara