Nove antihuliganske mjere: Osniva se nacionalno tijelo za navijače!

Nove antihuliganske mjere: Osniva se nacionalno tijelo za navijače!

Foto: Cropix / D. Klarić

PACKE koje je Vladi i HNS -u podijelio Michel Platini rezultirale su i određenim koracima. Za sada, HNS s pripadnicima MUP-a i dalje sastanči i prekraja antihuliganske mjere, no najavljeni su i konkretni koraci. Još uvijek bez detaljnog objašnjenja.

Predstavnici HNS-a govorili su o analizi i zahtjevima UEFA-e o pitanjima poslova sigurnosti na utakmicama nogometne reprezentacije i klubova u međunarodnim natjecanjima.

Analiziralo se stanje sigurnosti temeljem Zakona o sprječavanja nereda na športskim natjecanjima te su se dogovorile konkretne mjere i aktivnosti policije. Policija će se još intenzivnije baviti problemom huliganizma u svim domenama svoje nadležnosti, a predstavnici klubova intenzivirat će komunikaciju s navijačkim skupina i udrugama navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovaralo se i o potrebi veće aktivnost redarskih službi, konkretizaciji njihove odgovornost te obvezi njihovih djelatnika. Zajednički je dogovoreno osnivanje Nacionalnog tijela koje će pratiti stanje sigurnosti, predlagati i poduzimati određene mjere.

Predstavnici Ravnateljstva policije i HNS-a dogovorili su provoditi zajedničke aktivnosti u komunikaciji prema medijima što se tiče problema nasilja na športskim natjecanjima i problema izgrednika, kako na stadionima na području Republike Hrvatske tako i prilikom odlaska navijača u inozemstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara