Novinar na tajnom zadatku otkrio: Gana namještala prijateljske utakmice za 150 tisuća eura?

Screenshot (Telegraph)

BRITANSKI list Telegraph objavio je kako je nogometna reprezentacija Gane dogovarala namještanje prijateljskih utakmica.

"Christopher Forsythe i Obed Nketiah, menadžeri s FIFA-inom licencom, dogovarali s ganskim savezom gostovanje njihove reprezentacije za 150 tisuća eura. No to je bila samo krinka jer su zapravo dogovarali kako namjestiti utakmice", piše Telegraph čiji je novinar šest mjeseci bio na tajnom zadatku.

Snimio je i razgovore s menadžerima koji su tvrdili da će angažirati i korumpirane suce, a kada je tekst objavljen ganski savez je prijavio policiji dvojicu muškaraca koji su došli s nemoralnom ponudom.

"Forsythe i Nketiah prošlog su mjeseca prišli predsjedniku Nyantakyiju s ponudom o kupnji prava na prijateljsku utakmicu Gane u ime tvrtke koju zastupaju u Engleskoj. Nacrt ugovora uključivao je stavku prema kojoj bi suce dogovorila ta tvrtka, a mi takav ugovor nismo htjeli. Zato smo zvali policiju", piše u priopćenju ganskog saveza.

Ovaj slučaj će istražiti i FIFA, dok predsjednik Nogometnog saveza Gane tvrdi da je sve urota.

"Sramota! Nikakve utakmice nisam prodao, sve je ovo velika urota", rekao je Kwesi Nyantakyi.

Podsjetimo, reprezentacija Gane nastupa na Svjetskom prvenstvu gdje je smještena u skupinu G s Njemačkom, Portugalom i SAD-om.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara