O igri Španjolske puno su rekli navijači - dozivajući Lea Messija!

O igri Španjolske puno su rekli navijači - dozivajući Lea Messija!

Foto: AFP

POMALO dosadno i očekivano; Španjolska je u finalu Eura i u Kijevu će braniti europsku titulu. Portugalci su dali sve od sebe, uostalom, usudili su se napasti Španjolsku, ali lijepa je priča za njih završena nakon lutrije jedanaesteraca.

"U drugom poluvremenu Portugal je odradio izvrstan posao. Bili su opasniji od svjetskih i europskih prvaka, prijetili kontranapadima i odigrali 90 minuta dostojnih velikog slavlja. U produžecima, Španjolska je sve okrenula i prisilila Patricija na obranu utakmice (Iniesti, op.a). Kod jedanaesteraca, jednostavno su imali više sreće", neposredno nakon utakmice piše portugalski O Jogo.

Pedro Candeias, reporter Expressa s Eura, pohvalnim tonovima piše o portugalskoj predstavi.

"Gledali smo sudar dva različita stila. Stil je poput okusa, volite ga ili ne. Tika-taka protiv vrtoglavice i izmjena na krilima. Španjolska igra za neke je promijenila nogometnu povijest, a za druge je uvela krizu u europski nogomet. Mnogima je i dosadna, no ni Portugal sinoć nije izgledao puno zabavnije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekada su stručnjaci govorili da Portugal igra najljepši nogomet na svijetu, ali bez pogodaka. Zato što su umjesto klasičnih centarfora imal umjetnike. Španjolska također igra na ljepotu, ali na žalost po njih, ima prosječne napadače. Sinoć im je gorko nedostajalo i kreacije - španjolski navijači s tribina su dozivali - Lea Messija!

Španjolski reporteri stvari ipak vide drugačije. Marca donosi naslov: Španjolska zvijezda i dalje ima sjaj briljanata

"Nitko nam nije rekao da će biti lako vratiti se u finale, no izborili smo se za penale. Oni su sve, osim lutrije. Ono što je stvarno su rukavice Casillasa, sjajan udarac Ramosa i točnost Cesca Fabregasa, koji je bio posljednji izvođač s bijele točke protiv Italije u četvrtfinalu 2008. godine. Opet je razgovarao s loptom, a ona ga nije iznevjerila. Pogodio je- od stative, a Španjolska je udahnula punim plućima."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara