Opet tragedija u Egiptu, najmanje 14 navijača ugušeno i zgaženo u stampedu jer su željeli ući na stadion

Opet tragedija u Egiptu, najmanje 14 navijača ugušeno i zgaženo u stampedu jer su željeli ući na stadion

Screenshot: You tube, Ahram

OPET krvave scene u egipatskom nogometu. Najmanje četrnaest osoba poginulo je u nedjelju navečer u Kairu u sukobu nogometnih navijača kluba Zamalek i policije koja ih je željela spriječiti da uđu na stadion.

Liječnici su službeno objavili vijest o 20 ozlijeđenih, ali ne i broju preminulih navijača. Ministarstvo zdravlja kasnije je potvrdilo da je za sada 14 navijača ostalo bez života. Većinom su ugušeni i pregaženi uslijed stampeda koji je uslijedio nakon što je policija suzavcem nastojala rastjerati navijače.

Sukobi su izbili uoči utakmice lokalne lige između Zamaleka i Enppija, pred stadionom u sjeveroistočnom dijelu Kaira kamo su navijači pokušali ući silom.

Utakmice egipatske domaće lige održavaju se pred vrlo ograničenim brojem navijača otkad je prije tri godine 70 navijača poginulo u najtežem sportskom incidentu u povijesti zemlje. Zbog tih mjera navijači u Egiptu često u znak protesta nasilno pokušavaju probiti ograde i ulaze stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna takva dogodila se i večeras, u kojoj 14. žrtva možda i nije posljednja. List Ahram iz Kaira objavio je i slike preminulih navijača prekrivene navijačkim zastavama.  

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara