Orlovi bez podrške u Danskoj? FSS ne želi preuzeti odgovornost za ponašanje svojih navijača

Orlovi bez podrške u Danskoj? FSS ne želi preuzeti odgovornost za ponašanje svojih navijača

Foto: Hina

NOGOMETNA reprezentacija Srbije 13. lipnja u Danskoj igra utakmicu odluke u borbi za plasman na Europsko prvenstvo. Nakon četiri kola kvalifikacija Srbija u skupini I ima samo jedan bod, šest manje od drugoplasirane Danske i trećeplasirane Albanije, što znači da je srpskim nogometašima potrebna pobjeda.
 
Srbija će u Danskoj najvjerojatnije biti bez podrške navijača jer Nogometni savez Srbije (FSS) ne želi preuzeti odgovornost za ponašanje svojih navijača.
 
Danski savez: Prvi put u povijesti nam se dogodilo da jedan savez ne želi prihvatiti odgovornost za svoje navijače
 
"Već dugo vremena, danski savez je u pregovorima s kolegama iz Nogometnog saveza Srbije kako bi srpski savez pristao na uobičajenu proceduru kada se radi o ulaznicama. Međutim, prvi put u našoj povijesti nismo uspjeli dobiti podršku gostujućeg Saveza, koji ne želi prihvatiti odgovornost za svoje navijače", stoji u odgovoru danskog saveza srpskim navijačima koji su se raspitivali o kupovini ulaznica, a kojeg je objavio Blic.
 
"Ako bi došlo do kritičnih situacija, zbog njih bi bio kriv naš savez i zbog toga smo se, nakon konzultacija s UEFA-om, odlučili da ne ponudimo poseban dio tribine gostujućim navijačima. Ulaznice za ovu utakmicu rezervirane su samo za danske navijače", pojasnili su iz danskog saveza i dodali da navijačima s obilježjima Srbije neće biti dopušten ulazak, a da će oni koji na stadionu budu bodrili gostujuće nogometaše biti izbačeni.
 
Podsjetimo, Nogometni savez Srbije nekoliko puta je žestoko kažnjen zbog divljanja svojih navijača. Posljednji put na prekinutoj utakmici protiv Albanije kada su reprezentaciji oduzeta tri boda uz kaznu od 100 tisuća eura i dvije utakmice bez gledatelja.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara