Otto Barić: Izbori su potrebni, Mamić ima novac ali nema publiku!

Foto: BBB

OTTO BARIĆ vodio je igrače Dinama koji se već više od mjesec dana spremaju za ofenzivu na Mamićev klub bez navijača i demokracije. Tomo Šokota, Igor Bišćan i Silvio Marić, uz podršku Darija Šimića, a nadaju se i angažman Roberta Prosinečkog i Zvone Bobana, uključili su se u aktivistički pokret inicijative Zajedno za Dinamo, za sada samo kao animatori. Tražit će demokratske izbore u udruzi Dinamo i tako umivenom klubu pokušat će pribaviti nove sponzore.

U ponedjeljak bi Dinamova "generacija '97", kako ih etiketiraju, trebala održati zajedničku press konferenciju.

Marić: Bit će puno ljudi, sve ćete saznati 

"Dogovorili smo se da do tada nećemo puno toga govoriti javno. Sve će se brzo saznati, doći će puno ljudi", jutros nam je rekao Silvio Marić, svjestan da će njihov potez izazvati velike rasprave.

Javit će se mnogi kritičari i s pitanjem može li Dinamo bez Mamićevog trgovačkog gena, no mi smo legenda kluba pitali, može li klub i dalje živjeti bez sportske vizije?

"Da, čini se da je Mamićevom Dinamu u toj sportskoj viziji nešto falilo. Da je ta vizija bila potpuna, na Maksimiru bi bilo publike. No, također je neshvatljivo da publika napušta stadion kad Dinamo zabije 4. gol. To nije ni prava publika", kaže nam Otto Barić, nekadašnji izbornik i trener Dinama.

Smatra da je inicijativa bivših igrača za pomoć klubu dobrodošla, ali ne može reći hoće li biti i dovoljna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao bih da su ti ljudi u pravu kada pokreću stvari i traže izbore. Oni su tu, stalno negdje uz Dinamo, i imaju pravo na to. Koliko će to biti uspješno, to ćemo vidjeti"

Prodaja djece - najveći krimen 

Dinamo bez Mamića neće biti isti. Kako ga vi vidite?

"Zdravko Mamić financijski je napravio idealne stvari za Dinamo. Nažalost, nema publike, Dinamo gleda malo ljudi. Zato je bilo kakav potez da se publika vrati na stadion korektan i potreban. Razumijem potrebu bivših igrača Dinama i nadam se da će krenuti u pozitivnom smjeru"

Nije problem samo nedostatak publike na Maksimiru, već i autokratska vladavina Mamića.

"On je napravio mnoge dobre stvari, i kada bi malo okrenuo tu svoju viziju i sačuvao neke mlade igrače u Dinamu, to bi bilo puno bolje. No, danas je drugačije i Mamić je tu, čini se, pogriješio", zaključio je Barić. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara