Otvoreno pismo HNS-u: Finale juniorskog Kupa organizirajte u Splitu, a novac od ulaznica donirajte KBC-u

Screenshot (HNS)

MARIN MALJKOVIĆ, novinar Radio Dalmacije, poslao je otvoreno pismo HNS-u povodom neodigranog finala juniorskog Kupa Hrvatske između Hajduka i Splita.

Podsjetimo, gradski rivali nisu odigrali finale na Kantridi jer je Grad Rijeka odlučio kako zbog loših vremenskih uvjeta nije moguće da se odigra i ta, a kasnije i utakmica finala seniorskog Kupa između Rijeke i Dinama.

Priopćenjem se potom oglasio HNS koji je čak najavio i moguće kazne za Hajduk i Split jer su samoinicijativno napustili finale Kupa

Maljkovićevo otvoreno pismo objavljujemo u cijelosti:

Poštovani,

temeljem priopćenja objavljenog na Vašim službenim stranicama u svezi neodigranog finala juniorskog Kupa Hrvatske nametnula su mi se pitanja na koja kao predstavnik javnosti očekujem odgovor u razumnom roku.

Sami navodite kako se utakmica "trebala odigrati na glavnom terenu stadiona Kantrida" i kako je s domaćinima obavljen niz razgovora "s ciljem provođenja navedene odluke". Zbog čega ista nije provedena? Obje su momčadi, kao i službene osobe, koliko znam, doputovale na utakmicu, sastavljen je službeni zapisnik i odrađeno zagrijavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodite dalje kako je "neposredno prije početka utakmice došlo do pogoršanja vremenskih prilika". O kakvom je pogoršanju riječ? Prema izjavama mojih brojnih prijatelja iz Rijeke, palo je malo kiše između 11 i 12 sati, no u 15 sati, kad je odlučeno da se utakmica zabrani, bilo je sunčano s burom.

Grad Rijeka je, kažete, "na temelju stručne analize" ocijenio kako je nemoguće odigrati dvije utakmice. Tko je proveo analizu i koje su stručne reference ljudi koji su je proveli? Je li stručna analiza napravljena prije godinu dana na Poljudu i na Maksimiru i postoje li pisani dokazi o tome? Na koncu, je li pravilnikom natjecanja u Kupu Hrvatske za mlađe uzraste uopće predviđeno da se prije finalne utakmice radi "stručna analiza" o uvjetima na igralištu i njeno eventualno premještanje i tko je zadužen za tu analizu?

HNS je, kažete, predložio odigravanje utakmice na terenu Robert Komen. Jesu li za to bili ispunjeni svi uvjeti, napose oni sigurnosni, prijava javnog skupa policiji na toj lokaciji i osiguranje dovoljnog broja policajaca i redara? Tko bi bio odgovoran da se utakmica odigrala na spomenutom terenu i da je došlo do incidenata bilo koje vrste?

Obje su momčadi, kažete, samovoljno napustile GRAD u kojem se trebala igrati finalna utakmica. Po mojim informacijama, nije bila riječ o napuštanju GRADA; već o napuštanju STADIONA na kojem se trebala igrati finalna utakmica, koja je neposredno pred početak zabranjena od strane istog tog GRADA. I to unatoč činjenici da je SUDAC UTAKMICE ustvrdio da postoje svi uvjeti za igru.

Molim Vas da mi navedete članak pravilnika koji odluku o (ne)postojanju uvjeta za igru prebacuje sa službenih osoba (suca, delegata...) na nepoznate autore "stručne analize". Vrijedi li to i za ostale utakmice Hrvatskoga nogometnog kupa?

Molim Vas, na koncu, da mi odgovorite predviđa li pravilnik natjecanja juniorskog Kupa Hrvatske odigravanje finala U GRADU u kojem se igra finale seniora ili NA STADIONU na kojem se igra finale seniora.

I na kraju prijedlog s kojim će se, uvjeren sam, suglasiti oba kluba. Finale juniorskog Kupa Hrvatske odigrat će se u nedjelju 25. svibnja na stadionu Park mladeži u Splitu. Cijena ulaznice bit će 10 kuna, sav prihod od prodanih ulaznica ići će Dječjem odjelu KBC Split. Uvjeren sam da će Radio Dalmacija taj događaj besplatno reklamirati, da će stadion zabilježiti rekordnu posjetu ove sezone, da će to biti istinski praznik nogometa na korist cijelom društvu. Što bi trebao biti cilj, zar ne?

Srdačan sportski pozdrav

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara